Οικονόμου για τις Ανατιμήσεις στην Ενέργεια: «Είμαστε Από τις Πρώτες Χώρες της ΕΕ που Εντοπίσαμε Έγκαιρα το Πρόβλημα – Πήραμε Γρήγορα Μέτρα»

Οικονόμου για τις Ανατιμήσεις στην Ενέργεια: «Είμαστε Από τις Πρώτες Χώρες της ΕΕ που Εντοπίσαμε Έγκαιρα το Πρόβλημα – Πήραμε Γρήγορα Μέτρα»
energia.gr
Παρ, 15 Οκτωβρίου 2021 - 15:37

«Είμαστε μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντοπίσαμε έγκαιρα το πρόβλημα. Όχι απλώς το διαπιστώσαμε και το παρακολουθούσαμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά πήραμε γρήγορα μέτρα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1 FM 90,4» και την δημοσιογράφο Λία Λάππα

Όπως τόνισε, από την Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσε την κάλυψη του 80% των ανατιμήσεων οριζόντια για όλους τους καταναλωτές, τα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα. «Στη συνέχεια», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, «ανακοινώσαμε στήριξη στην ελληνική κοινωνία, που φτάνει το μισό δισ., για να καλυφθούν οι ενεργειακές τους ανάγκες και σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης. Ειδικότερα για το επίδομα θέρμανσης, διπλασιάζοντας το ποσοστό της ενίσχυσης και διευρύνοντας πολύ τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, για να μπορέσει να ενταχθεί σε αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η κυβέρνηση κατανοεί πλήρως την ανησυχία των πολιτών, γιατί βλέπουν τον προϋπολογισμό τους, τα χρήματα που είχαν υπολογίσει για να κινηθούν, για να ζεσταθούν, ενδεχομένως να μην τους φτάνουν και πρόσθεσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηριχθούν, και αυτή η ενεργειακή κρίση να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο «αποτύπωμα».

«Είμαστε εδώ να για να παρέμβουμε όταν και όπως χρειαστεί, στοχευμένα και να μην αφήσουμε κανέναν άνθρωπο μόνο του και αβοήθητο στην επέλαση αυτής της ενεργειακής κρίσης, που ταλαιπωρεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Όποιος ρίξει μια ματιά στο πως έχουν αντιμετωπίσει την κρίση οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θα αντιληφθεί το πόσο γρήγορα, αποτελεσματικά και στοχευμένα κινηθήκαμε. Συνεχίζουμε να κινούμαστε και σε άλλα επίπεδα, αναζητώντας και μια ευρωπαϊκή παρέμβαση, μια ευρωπαϊκή λύση στην όλη υπόθεση».