Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στον Αστερισμό της Ηλεκτροκίνησης -Σε Διαβούλευση Σχέδιο Φόρτισης Η/Ο

Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στον Αστερισμό της Ηλεκτροκίνησης -Σε Διαβούλευση Σχέδιο Φόρτισης Η/Ο
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Δευ, 18 Οκτωβρίου 2021 - 11:07

Μια ακόμη περιοχή της χώρας υιοθετεί τις επιταγές της εποχής για τον εξηλεκτρισμό των μετακινήσεων. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων 

οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Έτσι, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κινούμενος στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος που ακολουθεί και σε συμφωνία με τις προβλέψεις του ν. 4710/2020 περί «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις» και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/93764/396 «Τεχνικές Οδηγίες για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο.» αιτήθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ προκειμένου να εκπονήσει Σ.Φ.Η.Ο., χωροθετώντας πενήντα δύο (52) σημεία φόρτισης εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.

Η Ανάλυση Υφιστάμενης κατάστασης για το Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την καταγραφή των κατευθύνσεων του υπερκείμενου σχεδιασμού και των θεσμοθετημένων χρήσεων γης. Δόθηκε έμφαση στους οικισμούς άνω των 1000 μόνιμων κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στους οποίους η ανάλυση περιλαμβάνει τις υφιστάμενες χρήσεις γης και τις τουριστικές χρήσεις, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του οδικού δικτύου, τη διαχείριση στάθμευσης (σήμανση, κυκλοφοριακοί φόρτοι κ.ά), τους υφιστάμενους δημόσιους χώρους στάθμευσης και το δίκτυο πεζού – ποδηλάτη – δημόσιας συγκοινωνίας.
 
Στα πλαίσια αυτά, η ανάδοχος εταιρεία DΙΑDIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. ολοκλήρωσε τη σύνταξη των δύο πρώτων παραδοτέων του Σ.Φ.Η.Ο.:

· Π1α«Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης και Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης»
· Π1β«Διαδικασία Επιλογής Χωροθέτησης Σημείων Επαναφόρτισης Η/Ο – Σενάρια Ανάπτυξης Δικτύου Σημείων Επαναφόρτισης Η/Ο – Παρακολούθηση Κάλυψης Αναγκών Επαναφόρτισης Η/Ο»


 
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θέτει πλέον τα παραπάνω παραδοτέα σε δημόσια διαβούλευση και με την παρούσα ανακοίνωση προσκαλεί σε (α) μελέτη αυτών των παραδοτέων και αποστολή των απόψεων των ενδιαφερομένων στην ηλεκτροκινή διεύθυνση [email protected] και (β) προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν σε ανοικτή δημόσια, δια ζώσης, συζήτηση την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»(Κύπρου 68 Αργυρούπολη).
 
Στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα παραδοτέα και να τα μελετήσετε: https://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=6391