Η Ατομική Ενέργεια (Α.Ε) απεκλείσθη από τον πρωθυπουργό Κυρ.Μητσοτάη , κατά την συνέντευξη του για τ’ αποτελέσματα της προσφάτου διασκέψεως κορυφής της Ευρωπαϊκής ...διαιρέσεως . Εις σχετική δημοσιογραφικήν ερώτηση ο κ.Μητσοτάκης υπήρξε κατηγορηματικός : η Ελλάς δεν πρόκειται να στραφεί στην Α.Ε.!

Είναι λάθος, όπως και η προγουμένη απόφασις της πρωίμου διακοπής λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών που συνέβαλε στην εκτόξευσι των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν 50% τον παρελθόντα Σεπτέμβριον. Όταν άλλοι σοβαροί ηγέτες όπως της Μεγάλης Βρεταννίας και της Γαλλίας επανέρχονται στην Α.Ε. για λόγους ενεργειακής επαρκείας αλλά και ως εναλλακτικής μορφής που δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα με CO2, είναι λάθος η ελλειμματική σε ενεργειακή παραγωγή -όχι πηγές- χώρα μας ν’ αποκλείει την Α.Ε.

Κατά δεύτερον, η Ελλάς υστερεί από απόψεως ανθρωπίνου δυναμικού στην τεχνική γνώση της πυρηνικής φυσικής όπου επιτυγχάνονται αξιόλογες επιδόσεις στην εποχή μας. Όταν η Γαλλία καλύπτει τις ηλεκτρικές καταναλώσεις, για την βιομηχανία της και λίαν προσεχώς δια την ηλεκτρική κίνηση των οχημάτων κατά 70% είναι λάθος εμείς να στρέφουμε την πλάτη μας στη σύγχρονη παραγωγή «καθαρής ενεργείας».

Και δι’ έναν άλλον λόγον είναι λάθος: ότι ακόμη και αν επιτύχουν 100% οι άλλες μορφές ηλεκτρικής παραγωγής (φωτοβολταϊκά και αιολικά) το σύστημα δεν μπορεί να στηρίζεται σε φθίνουσες, εποχικές ή συγκυριακές πηγές αλλ’ έχει ανάγκη μονάδων «βάσεως» 24ώρου λειτουργίας, όπως οι λιγνιτικές μέχρι τούδε και οι πυρηνικές μετά 10ετίαν.

Είναι ομολογία ηττοπαθείας για τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα ευρίσκεται μαζί μας ώστε να εγκαινιάσει τη ν έ α πράγματι εποχή της Α.Ε. που προσφέρει πολλαπλά ωφέλη,οικονομικά, τεχνολογικά και ηθικά...

Τέλος αλλ’ όχι δευτερευόντως, ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος απέναντι στον Ελληνικό λαό να τον εφοδιάσει πυρηνικές γνώσεις όταν ο προαιώνιος εχθρός διαθέτει ήδη ετοιμοπαράδοτο Ρωσσικό ατομικό εργοστάσιο στις ακτές της Μεσογείου, σε σεισμογενή μάλιστα περιοχή κι ετοιμάζεται ν’αποκτήσει κι άλλα δύο όχι μόνον για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες αλλά για να εκβιάσει τον χριστιανικό κόσμο με ισλαμικά όπλα.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα όταν συνοδεύονται με παρορμητισμό αλλ’ ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει το θάρρος ν’ ανακαλέσει όπως στην περίπτωση του λανθασμένου μερικώς εγκλωβισμού της οικονομίας ,διά την αποφυγή κι’ άλλων θυμάτων της Πανδημίας του Κινεζοϊού.