Με στόχο τη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια στη Μεσόγειο, ένα νέο βίντεο από το MEDREG, εξηγεί τον σημαντικό ρόλο των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας στην εφαρμογή πολιτικών για το κλίμα στην περιοχή της Μεσογείου και στη διευκόλυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Το βίντεο εστιάζει στα συστήματα δημοπρασιών και στα μίνι δίκτυα ως σημαντικά ρυθμιστικά εργαλεία για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα:

Το MEDREG αποτελεί την Ένωση των Ρυθμιστών Ενέργειας της Μεσογείου, η οποία συγκεντρώνει 27 ρυθμιστικές αρχές ενέργειας από 22 χώρες, που καλύπτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τα Βαλκάνια και την περιοχή ΜΕΝΑ: Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Λιβύη, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, η Παλαιστινιακή Αρχή, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Τυνησία και η Τουρκία είναι ήδη μέλη. Η Μαυριτανία έχει επίσης ξεκινήσει μια διαδικασία ένταξης στον οργανισμό.

Το MEDREG εργάζεται για να διευκολύνει και να αναπτύξει ρυθμιστικές προσεγγίσεις και πρακτικές που είναι συνεκτικές σε περιφερειακό επίπεδο για την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου.

Το MEDREG προωθεί ένα διαφανές, σταθερό και συμβατό ρυθμιστικό πλαίσιο στην περιοχή της Μεσογείου, το οποίο ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε υποδομές, την προστασία των καταναλωτών και την ενισχυμένη ενεργειακή συνεργασία. Βασισμένο σε μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω, το MEDREG λειτουργεί ως πλατφόρμα συνεργασίας για τις ρυθμιστικές αρχές από τη Βόρεια και τη Νότια ακτή της Μεσογείου με στόχο την ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων και καλών πρακτικών, καθώς και την αλληλοϋποστήριξη για την ενίσχυση της ρυθμιστικής τους ικανότητας.