Βρετανικός Οργανισμός θα Χρηματοδοτήσει το Μεγαλύτερο Ηλιακό Έργο στην Τουρκία

Βρετανικός Οργανισμός  θα Χρηματοδοτήσει  το Μεγαλύτερο Ηλιακό  Έργο στην Τουρκία
energia.gr
Τρι, 16 Νοεμβρίου 2021 - 10:26

Η UKEF, η βρετανική υπηρεσία εξαγωγικών πιστώσεων UK Export Finance ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα παράσχει κρατική υποστήριξη αξίας άνω των 217 εκατομμυρίων λιρών (291,04 εκατομμυρίων δολαρίων) για να βοηθήσει στην κατασκευή της μεγαλύτερης ηλιακής εγκατάστασης της Τουρκίας, ως τη μεγαλύτερη εγγύηση που έχει δοθεί ποτέ για ηλιακό έργο. Το ηλιακό έργο Karapinar της Kalyon Enerji της Τουρκίας 1,35 GW θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια

σε περίπου δύο εκατομμύρια τουρκικά νοικοκυριά όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

«Με υποστήριξη αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών, βοηθάμε να φέρει ηλιακή ενέργεια σε δύο εκατομμύρια τουρκικά νοικοκυριά», δήλωσε η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Αν-Μαρί Τρεβελιάν στη δήλωση.

«Η χρηματοδότηση του UKEF ενθαρρύνει άλλες χώρες να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανοίγει νέες αγορές για τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη που θα στηρίζεται σε πράσινες θέσεις εργασίας».

Το εργοστάσιο θα αποτρέψει 1,5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως και, μέχρι το τέλος του 2022, θα αυξήσει το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στη συνολική παραγωγή ενέργειας της Τουρκίας κατά 20%, ανέφερε η δήλωση της UKEF.

Η UKEF είναι ο οργανισμός εξαγωγικών πιστώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα κυβερνητικό τμήμα, που εργάζεται παράλληλα με το Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου ως αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής και των λειτουργιών του.