Οι Παγκόσμιες Εγκαταστάσεις Αποθήκευσης Μπαταριών θα Αυξηθούν κατά 20 Φορές Μέχρι το Τέλος της Δεκαετίας

Οι Παγκόσμιες Εγκαταστάσεις Αποθήκευσης Μπαταριών θα Αυξηθούν κατά 20 Φορές Μέχρι το Τέλος της Δεκαετίας
energia.gr
Πεμ, 18 Νοεμβρίου 2021 - 09:48

Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών θα αυξηθούν 20 φορές σε ένα σωρευτικό σύνολο περίπου 358 GW με 1,03 TWh (τεραβατώρες) διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου μέχρι το τέλος του 2030, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το BloombergNEF (BNEF). Η έκθεση Global Energy Storage Outlook για το 2021 αναφέρει ότι οι δύο μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας

στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, θα διεκδικήσουν περισσότερες από τις μισές παγκόσμιες εγκαταστάσεις μεταξύ τους μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ωστόσο, άλλες κορυφαίες αγορές θα περιλαμβάνουν την Αυστραλία, την Ινδία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.

Το BNEF υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα παραμείνουν κυρίαρχες χάρη στις φιλοδοξίες καθαρής ενέργειας τόσο των κυβερνήσεων όσο και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ και του στόχου της Κίνας να εγκαταστήσει 30 GW νέας αποθήκευσης μπαταριών έως το 2025, σε συνδυασμό με αυστηρότερους κανόνες ενοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το BNEF αναμένει από την Αμερική περισσότερες  επενδύσεις σε μεγαβατώρες, λόγω του γεγονότος ότι σε μεγάλο βαθμό οι μονάδες αποθήκευσης μπαταριών στις ΗΠΑ έχουν συνήθως περισσότερες ώρες αποθήκευσης.