Hydro: Απόφαση για την Κατασκευή Νέου Υπερσύγχρονου Εργοστασίου Ανακύκλωσης Αλουμινίου στο Μίσιγκαν

Hydro:  Απόφαση για την Κατασκευή Νέου Υπερσύγχρονου Εργοστασίου Ανακύκλωσης Αλουμινίου στο Μίσιγκαν
energia.gr
Πεμ, 25 Νοεμβρίου 2021 - 16:49

Η Hydro έλαβε την επενδυτική απόφαση για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου ανακύκλωσης αλουμινίου στην Κασσόπολη του Μίσιγκαν που παράγει 120.000 τόνους ράβδους διέλασης αλουμινίου ετησίως

Η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου ανακύκλωσης της Hydro έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2022, με την παραγωγή να ξεκινά το 2023. Το εργοστάσιο θα έχει περίπου 70 άμεσους υπαλλήλους.

«Η ανάπτυξη πράσινου πεδίου Cassopolis θα σηματοδοτήσει την πρώτη μεγάλης κλίμακας παραγωγή πλινθώματος διέλασης Hydro CIRCAL® στη Βόρεια Αμερική.

Ανυπομονούμε να φέρουμε αυτό το προϊόν υψηλής ποιότητας, χαμηλών εκπομπών άνθρακα στους πιο απαιτητικούς πελάτες μας», ανέφερε ο Kallevik, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΗYDRO.

Μοναδικό γεγονός, το πλινθίο διέλασης Hydro CIRCAL® περιέχει τουλάχιστον 75% σκραπ μετά την κατανάλωση πιστοποιημένο από τρίτους ελεγκτές DNV GL και έχει κορυφαίο αποτύπωμα CO2 στην αγορά μόλις 2,3 kg CO2e/kg αλουμινίου.

Με μια αυξανόμενη εστίαση στο αλουμίνιο που παράγεται με βιώσιμο τρόπο, αρκετοί πελάτες της Βόρειας Αμερικής έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το Hydro CIRCAL®.

Οι εφαρμογές θα περιλαμβάνουν σημαντικές εφαρμογές αυτοκινήτων και άλλους τομείς μεταφορών, εφαρμογές καταναλωτών και κτιριακά συστήματα. Η Hydro θα παραδώσει αρχικές ποσότητες Hydro CIRCAL® σε πελάτες των ΗΠΑ από το εργοστάσιό της στο Commerce του Τέξας, πριν από το τέλος του 2021.

«Το έργο Cassopolis αντιπροσωπεύει ένα βασικό σκαλοπάτι προς τον στόχο της Hydro να διπλασιάσει την ανακύκλωση σκραπ μετά την κατανάλωση στις διαδικασίες παραγωγής της και να προσφέρει αύξηση EBITDA κατά 0,7-1,1 δισεκατομμύρια NOK από τις εργασίες ανακύκλωσης έως το 2025», λέει ο Kallevik.

Η αναμενόμενη επένδυση εκτιμάται επί του παρόντος σε περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τον τελικό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, τις συνθήκες της αγοράς και τη μακροοικονομική ανάπτυξη. Εφαρμόζοντας τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στα εργοστάσια ανακύκλωσης Hydro στο Clervaux του Λουξεμβούργου και στην Azuqueca της Ισπανίας, η Hydro θα είναι σε θέση να ανακυκλώσει έως και 40.000 τόνους σκραπ μετά την κατανάλωση στη νέα εγκατάσταση, ενώ θα παράγει αλουμίνιο υψηλής ποιότητας ικανό να καλύψει τις απαιτητικές απαιτήσεις του αυτοκινήτου.