Οι διαρροές της έκθεσης Νίμιτς και η δημοσίευσή της στο «ΒΗΜΑ» εγγράφονται τα απολύτως αρνητικά της κυβέρνησης. Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό ότι ο μεγάλος ζημιωμένος από τις διαρροές ήταν η κυβέρνηση. Δεν είπε όμως ότι η μόνη υπεύθυνη των διαρροών ήταν η ίδια η κυβέρνηση. Και δεν καταλαβαίνουν ότι όσο θα προσπαθούν να κουκουλώσουν τα πράγματα και να μην αποκαλύπτεται ο υπεύθυνος των διαρροών, τόσο θα διευρύνεται η ευθύνη του πρωθυπουργού.
  1. Οι διαρροές της έκθεσης Νίμιτς και η δημοσίευσή της στο «ΒΗΜΑ» εγγράφονται τα απολύτως αρνητικά της κυβέρνησης. Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό ότι ο μεγάλος ζημιωμένος από τις διαρροές ήταν η κυβέρνηση. Δεν είπε όμως ότι η μόνη υπεύθυνη των διαρροών ήταν η ίδια η κυβέρνηση. Και δεν καταλαβαίνουν ότι όσο θα προσπαθούν να κουκουλώσουν τα πράγματα και να μην αποκαλύπτεται ο υπεύθυνος των διαρροών, τόσο θα διευρύνεται η ευθύνη του πρωθυπουργού.
    Κάποτε τέτοιες καταστάσεις έριχναν κυβερνήσεις. Σήμερα δεν τρέχει τίποτα. 
  2. Σωστά η κυβέρνηση απειλεί να χρησιμοποιήσει το βέτο στην περίπτωση που τα Σκόπια δεν κάνουν «τα απαραίτητα βήματά τους» για μια συμφωνία.

Εδώ έχω κάποιους προβληματισμούς, που θέλω να τους αναφέρω.

Μήπως οι παντοδύναμες ΗΠΑ μπορούν να βρουν «παράθυρο» και να ξεπεράσουν το βέτο της Ελλάδας για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Μήπως μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του βέτο και τροποποιώντας του κανονισμούς να εφαρμόσουν τους κανόνες της μεγάλης πλειοψηφίας;

Θυμίζω την περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν τα προβλήματα με το βέτο που έβαζαν μικρές χώρες, έγιναν αξεπέραστα, οι μεγάλες χώρες το 1985 κατήργησαν το βέτο και εφάρμοσαν τους κανόνες των μεγάλων πλειοψηφιών.

Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ, που κυριαρχούν στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν, με κάποιο τρόπο, να ξεπεράσουν τα προβλήματα του βέτο;

Σ’ αυτήν την περίπτωση έχει προετοιμαστεί για να αντιδράσει η χώρα μας; Έχει σχεδιάσει την τακτική που θα εφαρμόσει;

Ή θα της έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια και θα έχει βρεθεί πάλι στο καναβάτσο;

(από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ 2/3/2008)