Η Tesla Μετέφερε Επίσημα τα Κεντρικά της Γραφεία σε Τοποθεσία Δίπλα στο Gigafactory στο Ώστιν του Τέξας

Η Tesla Μετέφερε Επίσημα τα Κεντρικά της Γραφεία σε Τοποθεσία Δίπλα στο Gigafactory στο Ώστιν του Τέξας
energia.gr
Πεμ, 2 Δεκεμβρίου 2021 - 10:15

Στη συνεδρίαση των μετόχων της Tesla τον Οκτώβριο, ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι η Tesla θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια στο Ώστιν του Τέξας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν έδωσε τότε λεπτομέρειες για την κίνηση εκείνη τη στιγμή ούτε αποκάλυψε τη συγκεκριμένη τοποθεσία, αν και υποτίθεται ότι θα ήταν στο Gigafactory Texas.

Σήμερα, η Tesla επιβεβαίωσε την κίνηση και αποκάλυψε τη νέα διεύθυνση των κεντρικών γραφείων της Tesla:

Την 1η Δεκεμβρίου 2021, η Tesla, Inc. μετέφερε την εταιρική της έδρα στο Gigafactory Texas στη διεύθυνση 13101 Harold Green Road, Austin, Texas 78725.

 

Κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19, ο Μασκ είχε πει ότι ο Tesla θα έφευγε από την Καλιφόρνια αφού είχε απογοητευτεί με τους περιορισμούς που δυσκόλευαν την αυτοκινητοβιομηχανία να επανεκκινήσει την παραγωγή.

Αμέσως μετά, η Tesla ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου και συγκροτήματος στο Ώστιν, αλλά τα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας παρέμειναν στο Πάλο Άλτο.

Ο ίδιος ο Μασκ μετακόμισε επίσημα στο Τέξας και μέχρι την επιβεβαίωση τον Οκτώβριο, υπήρχαν φήμες ότι και η  Tesla θα ακολουθούσε σύντομα.

Τώρα έχει γίνει επίσημα, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος επιμένει ότι η Tesla θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και στην Καλιφόρνια.