Ρεκόρ στις Παραδόσεις Φυσικού Αερίου στους Τερματικούς Σταθμούς Εξαγωγής LNG των ΗΠΑ τον Νοέμβριο

Ρεκόρ στις Παραδόσεις Φυσικού Αερίου στους Τερματικούς Σταθμούς Εξαγωγής LNG των ΗΠΑ τον Νοέμβριο
energia.gr
Δευ, 6 Δεκεμβρίου 2021 - 11:26

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, ξεπερνώντας τα 12 Bcf/ημέρα, καθώς η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση αερίου συνέχισε να δίνει κίνητρα στους φορείς εκμετάλλευσης να λειτουργούν πλήρως τις εγκαταστάσεις τους. Οι συνολικές παραδόσεις αερίου τροφοδοσίας στις έξι μεγάλες λειτουργικές εγκαταστάσεις

εξαγωγής LNG των ΗΠΑ έφτασαν περίπου τα 12,1 Bcf/ημέρα στις 26 Νοεμβρίου και παρέμειναν κοντά σε αυτό το επίπεδο για περίπου δύο ημέρες πριν πέσουν σε περίπου 11,2 Bcf/d στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence δεδομένα ροής αγωγού. Αυτός ο τελευταίος αριθμός συγκρίθηκε με περίπου 10,9 Bcf/ημέρα στις 30 Νοεμβρίου 2020, καθώς η δραστηριότητα του κλάδου ανέκαμψε από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι μέσες ροές για τον Νοέμβριο του 2021 υπερέβησαν τα 11 Bcf/ημέρα.

Μέρος της ανόδου της δραστηριότητας οφείλεται στην ανάθεση εργασιών σε ένα έκτο τρένο υγροποίησης στον ναυαρχίδα του τερματικού σταθμού LNG Sabine Pass της Cheniere Energy Inc. στη Λουιζιάνα. Η εταιρεία είπε ότι το τρένο παρέδωσε το πρώτο του LNG στις 23 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι υψηλές παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου ήταν βασικός μοχλός.

Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν στην κριτική των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών για τις υψηλότερες εγχώριες τιμές φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστής Elizabeth Warren, D-Mass. Ο γερουσιαστής έστειλε επιστολή στις 23 Νοεμβρίου σε 11 παραγωγούς φυσικού αερίου ρωτώντας γιατί διατηρούν την παραγωγή σε χαμηλά επίπεδα. Ο Warren εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι εγχώριες τιμές «καθοδηγούνται από την εταιρική απληστία και κερδοσκοπία των εταιρειών ενέργειας».

Ομάδες εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου των Αππαλαχίων, συμπεριλαμβανομένου του Συνασπισμού Marcellus Shale, ανταπάντησαν με μια επιστολή στις 30 Νοεμβρίου που ανέφερε ότι οι «πρόσφατες προσπάθειες του νομοθέτη να χρησιμοποιήσει την ενεργειακή βιομηχανία των ΗΠΑ ως αποδιοπομπαίο τράγο για την αύξηση των τιμών της ενέργειας είναι ένα άστοχο τέχνασμα». Οι ομάδες είπαν ότι οι διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου «επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και ρυθμιστικών για το περιβάλλον», και επεσήμαναν την αυξημένη παραγωγή από τις επαρχίες σχιστόλιθου Marcellus και Utica ως απόδειξη ότι οι αγορές λειτουργούν.

Ο Λευκός Οίκος πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει σε μείωση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ.