Η Ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών της Κίνας Εκτινάσσεται με Περισσότερα από 300 GW

Η Ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών της Κίνας Εκτινάσσεται με Περισσότερα από 300 GW
energia.gr
Δευ, 6 Δεκεμβρίου 2021 - 12:03

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής στον κόσμο – και είναι επίσης ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας. Η εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική ισχύς της Κίνας έχει πλέον φτάσει τα 302,2 GW, σύμφωνα με το Windpower Intelligence (WPI), το τμήμα δεδομένων και έρευνας της Windpower Monthly. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προγραμματιστές στην Κίνα εργάζονται για να φέρουν

την υπεράκτια αιολική ενέργεια στο δίκτυο πριν λήξουν τα τιμολόγια τροφοδοσίας στο τέλος του 2021.

Από τα έργα που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο στο WPI ως ολοκαίνουργια, οκτώ από τα 11 μεγαλύτερα στον κόσμο ήταν στα κινεζικά ύδατα. Τα οκτώ κινεζικά υπεράκτια αιολικά πάρκα είδαν μια συνδυασμένη ισχύ 2,7 GW να προστίθεται στη συνολική χωρητικότητα της χώρας.

Η παγκόσμια πρόβλεψη του WPI προβλέπει ότι η εγκατεστημένη αιολική ισχύς της Κίνας θα φτάσει τα 485 GW έως το 2027 — χωρισμένη σε 446,7 GW στην ξηρά και σε 38,5 GW υπεράκτια.

Το UnderstandSolar είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας συνδέει με κορυφαίους εγκαταστάτες ηλιακής ενέργειας στην περιοχή σας για εξατομικευμένες εκτιμήσεις ηλιακής ενέργειας. Η Tesla προσφέρει πλέον αντιστοίχιση τιμών, επομένως είναι σημαντικό να ψωνίζετε για τις καλύτερες προσφορές. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα και να λάβετε τις προσφορές σας. - *Ενα δ.

Η Κίνα αναμένεται να εγκαταστήσει 1.200 GW συνολικής αιολικής και ηλιακής ισχύος έως το 2026, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA). Αυτό είναι τέσσερα χρόνια νωρίτερα από τον τρέχοντα στόχο της χώρας για το 2030.

Σύμφωνα με τον IEA, αυτό είναι το αποτέλεσμα «της διαθεσιμότητας μακροπρόθεσμων συμβάσεων, της βελτιωμένης ολοκλήρωσης του δικτύου και της ανταγωνιστικότητας κόστους των χερσαίων αιολικών και ηλιακών φωτοβολταϊκών σε σύγκριση με την παραγωγή άνθρακα σε πολλές επαρχίες».

Αν αναρωτιέστε πώς συγκρίνεται η πρόβλεψη ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών στις ΗΠΑ με την ήδη ακμάζουσα υπεράκτια αιολική βιομηχανία της Κίνας, ο Anthony Allard, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, επικεφαλής της Βόρειας Αμερικής, Hitachi Energy, δήλωσε στον ιστότοπο Electrek.co:

Μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, η υπεράκτια αιολική βιομηχανία θα συμβάλει σημαντικά στον μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο οι ΗΠΑ αποκτούν την ισχύ τους, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στοχεύει πάνω από 30 GW που κατασκευάζονται στα ύδατα των ΗΠΑ έως το 2030.

Θα δούμε επίσης μεγαλύτερη αναγνώριση της σημασίας της τεχνολογίας HVDC ως διευκολυντή των υπεράκτιων αιολικών έργων, μέσω της ικανότητάς της να συνδέει μεγαλύτερα αιολικά πάρκα πιο μακριά από την ακτή με χερσαία δίκτυα.