Η Edison Πουλά Μειοψηφικά Πακέτα σε ΑΠΕ για να Επιταχύνει την Ηλιακή και Αιολική Ανάπτυξη

Η Edison Πουλά Μειοψηφικά Πακέτα σε ΑΠΕ για να Επιταχύνει την Ηλιακή και Αιολική Ανάπτυξη
energia.gr
Τετ, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 09:42

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Edison πούλησε μερίδιο 49% στο τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Crédit Agricole Assurances (CAA) για να επιταχύνει το σχέδιο ανάπτυξής της που στοχεύει στην ανάπτυξη 4 GW ηλιακών φωτοβολταϊκών και αιολικών έως το 2030. Σύμφωνα με τη συναλλαγή, η οποία αποτιμά την Edison Renewables σε περισσότερα

από 2 δισεκατομμύρια ευρώ (2,26 δισ. δολάρια), η γαλλική ασφαλιστική και επενδυτής CAA θα γίνει σημαντικός χρηματοοικονομικός υποστηρικτής, αλλά η Edison θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων και της διακυβέρνησης της εταιρείας.

Η Edison ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας «σύμφωνα με τους στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές που έχουν καθοριστεί από το ιταλικό PNIEC (Εθνικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος) και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Η Edison διαθέτει επί του παρόντος ένα χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 1,1 GW, που αποτελείται κυρίως από αιολική ενέργεια.

«Μέσω αυτής της συνεργασίας επιταχύνουμε τις επενδύσεις μας στην Ιταλία υλοποιώντας τον εύρωστο αγωγό έργων υπό ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edison, Nicola Monti (φωτό).