Η ExxonMobil Σχεδιάζει να Πετύχει Καθαρές Μηδενικές Εκπομπές στη Λεκάνη Permian έως το 2030.

Η ExxonMobil Σχεδιάζει να Πετύχει Καθαρές Μηδενικές Εκπομπές στη Λεκάνη Permian έως το 2030.
energia.gr
Τετ, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 12:51

Η πετρελαϊκή Exxon Mobil ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) από τα λειτουργικά στοιχεία ενεργητικού στη λεκάνη Permian των ΗΠΑ έως το 2030, επεκτείνοντας τα σχέδιά της μείωσης εκπομπών για μη συμβατικές επιχειρήσεις στο Νέο Μεξικό και το Τέξας. Επενδυτές και κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τις πιέσεις 

στις εταιρείες ενέργειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με ένα hedge fund τον Μάιο να αναγκάζει την Exxon να προσθέσει νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει καλύτερα το ζήτημα.

Ο νέος στόχος αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας σε όλη την εταιρεία για μείωση της έντασης των εκπομπών GHG κατά 40% έως 50% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016.

Το σχέδιο της Exxon δεν ανταποκρίνεται στους ευρωπαϊκούς ομολόγους της, μη συμπεριλαμβάνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από όλα τα προϊόντα καυσίμων που πουλάει. Η ανταγωνίστρια Chevron έχει θέσει επίσης στόχο να μειώσει τις λειτουργικές εκπομπές στο καθαρό μηδέν έως το 2050.

Η Exxon ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να εξαλείψει τη συνήθη έκρηξη ή την καύση παραγωγής στις δραστηριότητες της λεκάνης απορροής Permian έως το τέλος του 2022 και αναμένει να το μειώσει κατά περισσότερο από 75% σε σύγκριση με το 2019 έως τα τέλη του 2021.