Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αντιπροσωπεύουν συνολικά το 57% της συνολικής προβλεπόμενης προσθήκης ηλιακής δυναμικότητος έως το 2030, με τις χώρες να προσθέτουν 151,3 GW και 436,9 GW ηλιακής ισχύος, αντίστοιχα. Και οι δύο χώρες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, με τις ΗΠΑ να πρέπει να ξεπεράσουν προβλήματα εμπορίου και δασμών, ενώ η Κίνα πρέπει να διασφαλίσει την αξιοπιστία της παραγωγής φωτοβολταϊκών.

Αυτά αναφέρονται στην τελευταία έκθεση Solar Power Investment Hotspots της Fitch Solutions, η οποία επίσης ονομάζει τη Ναμίμπια ως την «αγορά ηλιακής ενέργειας που τραβά την προσοχή αυτό το τρίμηνο», καθώς η προβλεπόμενη ισχύς αναμένεται να αυξηθεί κατά 203% τα επόμενα δέκα χρόνια.

Οι ΗΠΑ πρόκειται να παραμείνουν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας μετά την Κίνα, με το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στο μείγμα ενέργειας να αυξάνεται από 3,3% σήμερα σε 9% έως το 2030. Η δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί από 89,9 GW στο τέλος του 2020 σε 241,2 GW το 2030, με την ηλιακή παραγωγή να φτάνει τις 398 TWh, σύμφωνα με την έκθεση.