Ινδία: Περισσότερα από 9 από τα 10 έργα ΑΠΕ Έλαβαν Αξιολογήσεις Επενδυτικής Βαθμίδας BBB

Ινδία: Περισσότερα από 9 από τα 10 έργα ΑΠΕ  Έλαβαν Αξιολογήσεις Επενδυτικής Βαθμίδας BBB
energia.gr
Παρ, 10 Δεκεμβρίου 2021 - 12:00

Πάνω από το 90% των έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας που αξιολογήθηκαν πέρυσι έλαβαν αξιολογήσεις επενδυτικής βαθμίδας BBB και άνω, σύμφωνα με μελέτη. Αυτό οφείλεται στη σημαντικά βελτιωμένη οικονομική βιωσιμότητα των έργων ανανεώσιμης ενέργειας της Ινδίας την τελευταία δεκαετία λόγω της ευνοϊκής πολιτικής υποστήριξης από την κεντρική κυβέρνηση.

Μόλις το 2015, λιγότερο από το 50% των έργων του κλάδου απολάμβαναν τόσο ευνοϊκές αξιολογήσεις από οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας για τις εκδόσεις χρέους τους, ανέφερε μια ανεξάρτητη μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το CEEW Center for Energy Finance.

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι από τα 90 έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αξιολογήθηκαν από τρεις οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας το 2020 και εξετάστηκαν στην έκθεση, μόνο έξι έργα αιολικής ενέργειας είχαν αξιολογήσεις χαμηλότερης του επενδυτικού βαθμού.

Από τα 44 έργα ηλιακής ενέργειας που αξιολογήθηκαν, τα 26 έλαβαν βαθμολογία «Α» ενώ εννέα από αυτά βαθμολογήθηκαν ως «ΑΑ» – υποδηλώνοντας μια εξαιρετικά χαμηλή πιθανότητα αθέτησης.