Η Deutsche Bank δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι «πρακτικό» να κλείσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, παρά τις παρόμοιες κινήσεις μεγάλων εταιρειών που επιδιώκουν να αποστασιοποιηθούν από τη χώρα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο CNBC, ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής τράπεζας υπερασπίστηκε την απόφαση, λέγοντας ότι εξαρτάται από το καθήκον της να φροντίζει τους πελάτες που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα.

Έρχεται καθώς άλλες μεγάλες τράπεζες κάνουν κινήσεις για να αποχωρήσουν από τη Ρωσία. Στην πρώτη αναχώρηση της Wall Street, η Goldman Sachs δήλωσε την Πέμπτη ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στη χώρα, ενώ τη Δευτέρα η HSBC είπε στο προσωπικό να σταματήσουν τις συναλλαγές τους με ρωσικές τράπεζες.

«Είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας. Και έτσι, για πρακτικούς λόγους, αυτή δεν είναι μια επιλογή που είναι διαθέσιμη σε εμάς. Ούτε θα ήταν το σωστό να κάνουμε όσον αφορά τη διαχείριση αυτών των σχέσεων με τους πελάτες και να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν την κατάστασή τους», είπε ο Τζέιμς φον Μόλτκε.

Πρόσθεσε ότι η τράπεζα θα ήταν πρόθυμη να επανεξετάσει τη θέση της εάν η κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω και οι πελάτες της στη Ρωσία —κυρίως πολυεθνικές— σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

(από naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC)