Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αιολική ενέργεια παρείχε το 32% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας τον Απρίλιο, τη μεγαλύτερη ισχύ που παρείχε ποτέ η αιολική ενέργεια τον Απρίλιο και ακολουθεί ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο όπου ο άνεμος έδωσε περίπου το 39% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας.

Ο όμιλος Wind Energy Ireland ανακοίνωσε ότι η μεγάλη ισχύς αιολικής ενέργειας που παρήχθη τον περασμένο μήνα συνέβαλε στη μείωση της μέσης χονδρικής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Απρίλιο στα 218,26 ευρώ από το υψηλό ρεκόρ του Μαρτίου. Ωστόσο, ο αριθμός εξακολουθεί να είναι μια αύξηση 155% στις τιμές από τον Απρίλιο του 2021, κάτι που ο όμιλος είπε ότι υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη εξάρτηση της Ιρλανδίας από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

Ο παγκόσμιος πληθωρισμός και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν στείλει τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου χονδρικής σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, επηρεάζοντας τη μεταποίηση, τις μεταφορές και τα νοικοκυριά. Τα στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ιρλανδίας δείχνουν ότι το κόστος χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις έχει τριπλασιαστεί από το περασμένο έτος.

Η Ιρλανδία έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή του 80% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια έως το 2030. Η αιολική παραγωγή από ανεμογεννήτριες εντός και εκτός ακτής θεωρείται βασικό στοιχείο για την επίτευξη αυτού του στόχου.