Η Lightsource bp France Σχεδιάζει να παράγει 1 GW από Μεγάλα Φωτοβολταϊκά έργα στη Γαλλία μέχρι το 2026

Η Lightsource bp France Σχεδιάζει να παράγει 1 GW από Μεγάλα Φωτοβολταϊκά έργα στη Γαλλία μέχρι το 2026
energia.gr
Τετ, 11 Μαΐου 2022 - 12:54

Η εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών Lightsource bp France θέλει να φτάσει να παράγει 1 GW από μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα στη χώρα μέχρι το 2026. Με μια προσφορά που καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής των ηλιακών έργων – επιλογή τοποθεσίας, χρηματοδότηση, αδειοδότηση, μακροπρόθεσμη διαχείριση και πώληση 

ηλεκτρικής ενέργειας – η Lightsource bp France σκοπεύει να συμμετάσχει σε δημόσιους διαγωνισμούς και να υπογράψει συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPA) με εταιρείες.

Η επιχείρηση θα επενδύσει σε έργα σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, με ορισμένα να αναπτύσσονται από το μηδέν και άλλα δίπλα σε εταίρους, σύμφωνα με τον Raphaël Colas, ο οποίος έχει διοριστεί ως επικεφαλής της Lightsource bp για τη Γαλλία.

Προηγουμένως υπεύθυνη για τις πωλήσεις EPC και την επιχειρηματική ανάπτυξη στην ENGIE Solar, η Colas θα ηγηθεί της Lightsource bp France από τα κεντρικά της γραφεία στο Aix-en-Provence, στο νότο της χώρας.

Με τη Γαλλία να έχει δεσμευτεί να έχει τουλάχιστον 100 GW ηλιακής ενέργειας έως το 2050, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εισέλθει η Lightsource bp στη χώρα, δήλωσε η Kareen Boutonnat, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας για την Ευρώπη και την APAC.

«Η φιλοδοξία μας, με αυτή την κίνηση, είναι να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία μας που αποκτήσαμε αλλού στον κόσμο, σε μια κομβική στιγμή για τη Γαλλία», πρόσθεσε.