Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Ενημέρωσε τον Πούτιν για την Πρόθεση της Χώρας για Ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Ενημέρωσε τον Πούτιν για την Πρόθεση της Χώρας για Ένταξη στο ΝΑΤΟ
energia.gr
Σαβ, 14 Μαΐου 2022 - 14:51

Βέβαιη είναι πλέον η πρόθεση της Φινλανδίας για προσχώρηση στη Βορειοατλαντική Συμμαχία μετά και τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της χώρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του τον ενημέρωσε για την πρόθεση της σκανδιναβικής χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

«Ο πρόεδρος της Φινλανδίας είχε συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Ο Νιινίστο είπε στον Πούτιν ότι η Φινλανδία σκοπεύει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, επικαλούμενο το Bloomberg. Ας σημειωθεί ότι σήμερα διεξάγεται στο Βερολίνο σημερινή άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Συμμαχίας.

Είχε προηγηθεί, προ ημερών, η ανακοίνωση της ηγεσίας της Φινλανδίας για την πρόθεση ένταξης στη συμμαχία, ενώ την Παρασκευή ο Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πιθανές απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας λόγω της απόφασης της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, σήμερα, όπως επιβεβαίωσαν και οι Φινλανδοί, διεκόπη η παροχή ρωσικού ηλεκτρικού ρεύματος προς τη σκανδιναβική χώρα (βλ. εδώ).