6ο Πακέτο Κυρώσεων: Συμφωνία τις Επόμενες Ημέρες «Βλέπει» η Αυστρία – Λιγότερο Αισιόδοξο το Λουξεμβούργου

6ο Πακέτο Κυρώσεων: Συμφωνία τις Επόμενες Ημέρες «Βλέπει» η Αυστρία – Λιγότερο Αισιόδοξο το Λουξεμβούργου
energia.gr
Δευ, 16 Μαΐου 2022 - 15:06

Η Αυστρία προβλέπει ότι οι χώρες της ΕΕ θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τις επόμενες ημέρες. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ χώρας, προσερχόμενος σε συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες

«Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να βρούμε το έκτο πακέτο κυρώσεων τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Σάλενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

«Είναι σαφές ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα προς συζήτηση, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε στο να γίνουν αυτές οι συζητήσεις εκεί που ανήκουν, στο Συμβούλιο, προκειμένου να μην δοθεί δημόσια η εικόνα της ασυμφωνίας. Η Ρωσία μάς παρακολουθεί», τόνισε ο ίδιος.

Λουξεμβούργο: «Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο»

Λιγότερο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselbor, εκτιμώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει ένα έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά το μπλοκ θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καταλήξει  σε συμφωνία.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ολοκληρωθεί το πακέτο», δήλωσε ο Asselborn στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.