Ο ρωσικός κολοσσός πετρελαίου Lukoil συμφώνησε να αγοράσει το 100% των μετοχών των επιχειρήσεων λιανικής και λιπαντικών της Shell στη Ρωσία, ανακοίνωσαν οι εταιρείες στις 12 Μαΐου

Η απόφαση της Shell να πουλήσει τη Shell Neft, η οποία περιλαμβάνει 411 πρατήρια λιανικής, που βρίσκονται κυρίως στις κεντρικές και βορειοδυτικές ομοσπονδιακές περιφέρειες της Ρωσίας, και ένα εργοστάσιο ανάμειξης λιπαντικών που βρίσκεται στην περιοχή Tver, ήταν σύμφωνη με την ανακοίνωση της εταιρείας στις αρχές Μαρτίου να αποσυρθεί σταδιακά πλήρως από τον ρωσικό τομέα υφρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένων του αργού πετρελαίου, των προϊόντων πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του LNG.

«Προτεραιότητά μας είναι η ευημερία των εργαζομένων μας», φέρεται να είπε σε δήλωσή του ο Huibert Vigeveno, διευθυντής των δραστηριοτήτων διύλισης, διανομής και εμπορίας πετρελαιοειδών της Shell.

Ο Vigeveno είπε ότι περισσότερα από 350 άτομα που απασχολούνται επί του παρόντος στη Shell Neft θα μεταφερθούν στη Lukoil στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται εντός του έτους, με την επιφύλαξη της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ρωσίας.