Η Iberdrola και η Vattenfall, μαζί με τη Siemens Gamesa, εντάσσονται στη διεθνή πρωτοβουλία SteelZero, με επικεφαλής τον Climate Group σε συνεργασία με την Responsible Steel. Όλοι έχουν θέσει ενδιάμεσους στόχους για χρήση χάλυβα χαμηλών εκπομπών 50% έως το 2030, θέτοντας μια σαφή πορεία προς το μηδέν μέχρι το 2050.

 

Η SteelZero συγκεντρώνει επιχειρήσεις για να επιταχύνει την καθαρή μηδενική μετάβαση της βιομηχανίας χάλυβα. Αξιοποιώντας τη συλλογική αγοραστική δύναμη και την επιρροή των μελών της, η SteelZero στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ζήτησης για τη μετατόπιση των παγκόσμιων αγορών και πολιτικών προς την υπεύθυνη παραγωγή και προμήθεια χάλυβα.

Η Iberdrola και η Vattenfall BA Wind είναι και οι δύο «σημαντικοί παίκτες» στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως πάροχοι υπεράκτιας και χερσαίας αιολικής ενέργειας. Η Siemens Gamesa κατασκευάζει, αναπτύσσει και προμηθεύει ανεμογεννήτριες για επιχειρήσεις όπως η Iberdrola και η Vattenfall.

Η Volvo προσχώρησε επίσης στην πρωτοβουλία.

Η Jen Carson, επικεφαλής του κλάδου στο Climate Group, δήλωσε: «Αυτή η ομάδα επιχειρήσεων από δύο τομείς με μεγάλη επιρροή που δεσμεύεται για τη SteelZero, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο σήμα ζήτησης για χαμηλές εκπομπές και καθαρό μηδενικό χάλυβα. «Τόσο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και οι τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην οδήγηση της καθαρής μετάβασης στο μηδέν. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας αγοράς χάλυβα χωρίς άνθρακα που μπορεί να επιτρέψει σε κάθε τομέα να επιτύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους του».