Εδώ και ένα μήνα περίπου στην Ολλανδία βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη αγροτική κινητοποίηση η οποία έχει αδειάσει τα σούπερ μάρκετ. Ο λόγος του ξεσηκωμού των Ολλανδών αγροτών είναι, τι άλλο, μια απίστευτα ηλίθια απαίτηση της ολλανδικής κυβέρνησης – πως αλλιώς να το χαρακτηρίσει κανείς, να χρησιμοποιούν 

λιγότερα λιπάσματα και να μειώσουν τον αριθμό των ζώων(!) για να σωθεί ο πλανήτης! Βλέπετε, ορισμένοι θεωρούν και… τις πορδές των αγελάδων(!) υπαίτιες της κλιματικής αλλαγής. Άρα, ας τις μειώσουμε! Κι επειδή στην Ινδία του σχεδόν ενάμιση δισεκατομμυρίου ψυχών αυτό δεν παίζει, εμείς οι υπόλοιποι θα αναλάβουμε τη… σωτηρία του πλανήτη μειώνοντας τα… βρωμερά ζώα που πέρδονται ασύστολα και μας χαλάνε το κλίμα.

Θα τρελαθούμε στο τέλος! Εκτός κι αν υπάρχει εχέφρων συμπολίτης που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά, άρα οι διαμαρτυρόμενοι στην Ολλανδία πάσχουν από κάποιο είδος ομαδικής παράκρουσης και αποφάσισαν να διαλύσουν τη χώρα τους. Και ο κοσμάκης τι θα τρώει για να σωθεί, τάχα, ο πλανήτης; Έντομα(;) όπως είχαν προτείνει εδώ και καιρό κάποια ζωντόβολα οικολογούντες στο πλαίσιο μάλιστα του Νταβός; Άσε τους αυτούς!

Έλα μωρέ, τόσα γενετικά τροποποιημένα θα σου προσομοιώνουν τις γεύσεις και θα είσαι μια χαρά βρε κουτέ. Κάποιος θα ελέγχει και αυτή τη βιομηχανία, έτσι; Πρωτοπόρος ασφαλώς, δηλαδή μυρίστηκε πολύ χρήμα. Βλέπουν βέβαια ότι ο ουρανίσκος είναι άτιμο πράγμα.

Ίσως δεν αντιλαμβάνονται κιόλας ότι αυτό που επιχειρούν είναι άλλη μια άθλια παρέμβαση στη φύση, για την οποία θεωρούν ότι δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση. Ίσως διότι είναι γεμάτοι αγάπη γι’ αυτή και για το κλίμα και γεμάτοι αγαθές προθέσεις. Κι ας τα βάζουν με τους πισινούς των αγελάδων που θα τους εκδικηθούν.

Να προτείνουμε λοιπόν, στις επόμενες συναντήσεις του Νταβός και σε όλες τις εκδηλώσεις και βαρύγδουπα συνέδρια περί προστασίας του κλίματος που ως εκ θαύματος βρίσκουν πάντα μπόλικο χρήμα και διοργανώνονται, ενώ σπαταλώνται δεκάδες χιλιάδες ευρουδάκια για τη διατροφή των συμμετεχόντων να σερβίρονται π.χ. κατσαριδούλες αλά κρεμ, κουνουπάκια ριζότο και σκαθάρια στον ατμό για να δώσουν και το καλό παράδειγμα. Πάλι καλά που δεν εφηύραν κάποιο φανταστικό καρύκευμα που θα μας βοηθά να καταναλώνουμε ξανά ό,τι βγάζουμε. Ίσως κατάλαβαν ότι θα μειωθεί σταδιακά η παραγωγή κι εμείς έτσι θα ψοφήσουμε.

Έχει καταντήσει αηδία πια το δυστοπικό (σ.σ. πολύ trend αυτή η λέξη ρε παιδί μου, πάει με όλα, ίσως να την προσθέσουμε και στις… εκπομπές των αγελάδων) κλιματικό αφήγημα. Κάποιοι επιμένουν ότι προκαλεί ερωτήματα για τους βαθύτερους σκοπούς ορισμένων.

Μην τους δίνετε σημασία. Μίζεροι σαρκοβόροι (σουβλακοφάγοι στην Ελλάδα) πρέπει να είναι, χωρίς ανοιχτό διατροφικά μυαλό και το βγάζουν σε εμάς, που ήδη αρχίσαμε να πετάμε ψίχουλα στο σπίτι, “ελάτε καλά μου μερμηγκάκια, έχω μια συνταγή μούρλια, θα σώσουμε παρέα τον πλανήτη”.

Τόση π@π@ρολογία και ξεχάσαμε τους Ολλανδούς αγρότες. Α-πα-ρά-δεκ-τον! Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας τους λοιπόν, βρίσκονται οι στόχοι που εισήχθησαν τον περασμένο μήνα για τη μείωση των επιβλαβών ενώσεων αζώτου έως το 2030. Τι εστί άζωτο; Λιπάσματα… οι τιμές των οποίων είχαν εκτοξευθεί ΠΡΙΝ την ουκρανική κρίση οδηγώντας στην αύξηση τιμών των τροφίμων παγκοσμίως.

Πραγματικά είναι να τρελαίνεται κανείς με την ηλιθιότητα της σύλληψης των δήθεν “κλιματικών πολιτικών” που εφαρμόζουν στην καμπούρα του κοσμάκη. Είναι δυνατόν να προσπαθούν να επιβάλλουν τέτοιες ανοησίες εν μέσω μάλιστα σφοδρής επισιτιστικής κρίσης;

Οι καημένοι οι Ολλανδοί αγρότες ξεκίνησαν διαμαρτυρίες αποκλείοντας κόμβους διανομής σούπερ μάρκετ σε πολλές ολλανδικές πόλεις. Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ και η KLM, ο ολλανδικός βραχίονας της Air France, συνέστησαν στους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντί για αυτοκίνητα, για να φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Οι ομάδες των ξεσηκωμένων αγροτών απέκλεισαν το εθνικό οδικό δίκτυο. Και το Twitter πήρε φωτιά… Σάββατο σήμερα άρα ας ασχοληθούμε και λίγο με ειδήσεις που όπως όλες οι μη πολιτικώς ορθές, αφού αμφισβητούν την ορθοδοξία των πεφωτισμένων, όσο να ‘ναι πέρασαν στα ψιλά.

 

 

(από defence-point.gr)