Την παραίτηση του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας κ. Γιώργος Ιωάννου, τρεις μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο κ. Ιωάννου ήταν διευθύνων σύμβουλος στο ΕΧΕ - μέσω του οποίου προκύπτουν οι χονδρεμπορικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα - από τον Οκτώβριο του 2019

Ο Δρ. Γιώργος Ιωάννου είναι καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ποσοτική / αναλυτική μελέτη επιχειρησιακών συστημάτων, ενώ έχει μεγάλο συμβουλευτικό έργο σε ιδιωτικές εταιρίες και δημόσιους οργανισμούς. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το ΕΜΠ, με M.Sc. από το Imperial College και διδακτορικό από το University of Maryland. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Microsoft Excellence in Education και με Αριστεία Διδασκαλίας για τα μαθήματα που έχει διδάξει στα MBA του ΟΠΑ.

Η ανακοίνωση του ΕΧΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΧΕ για την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Καθηγητή Γεωργίου Ιωάννου.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας ανακοινώνει την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε.» Καθηγητή Γεωργίου Ιωάννου για προσωπικούς λόγους.

Η Διοίκηση της ΕΧΕ Α.Ε. εύχεται στον κ. Ιωάννου κάθε επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα".