Γ. Οικονόμου: Βεβαιώθηκε από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών Ποσό € 367 εκατ., για την Έκτακτη Εισφορά 90%, στα Υπερέσοδα των Παραγωγών Ρεύματος

Γ. Οικονόμου: Βεβαιώθηκε από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών Ποσό € 367 εκατ., για την Έκτακτη Εισφορά 90%, στα Υπερέσοδα των Παραγωγών Ρεύματος
energia.gr
Δευ, 5 Δεκεμβρίου 2022 - 13:52

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη διάρκει ατης σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην είσπραξη μέχρι τέλος του χρόνου της έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι βεβαιώθηκε ήδη από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών ποσό ύψους 367 εκατομμυρίων ευρώ για την έκτακτη εισφορά 90%, με βάση την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και το ποσό αυτό θα είναι καταβλητέο μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2022. 

Θα ακολουθήσει η βεβαίωση άλλων 6,5 εκατ. ευρώ από τις υπόλοιπες ΔΟΥ και το συνολικό ποσό της έκτακτης εισφοράς για τη συγκεκριμένη περίοδο ανέρχεται στα 373,54 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια μίλησε επίσης για πρωτοποριακές ρυθμίσεις που αποδεικνύουν υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία και είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Κλείνοντας θέλησε να αναφερθεί όπως είπε σε μια σημαντική εξέλιξη στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027 με συνολικό προϋπολογισμό 519,64 εκατομμύρια ευρώ.