1η Δεκεμβρίου: Με Μεγάλη Επιτυχία η Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου στο Golf Privé της Γλυφάδας

1η Δεκεμβρίου: Με Μεγάλη Επιτυχία η Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου στο Golf Privé της Γλυφάδας
energia.gr
Δευ, 5 Δεκεμβρίου 2022 - 18:36

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, 2022, στο Golf Privé, στην Γλυφάδα, με επίτιμη προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, κα Ουρανία Πατσιοπούλου, επισημαίνοντας πως:

«Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η διατήρηση μίας ζωντανής και σταθερής επικοινωνίας μεταξύ των Μελών, η σωστή ενημέρωση σε επιχειρηματικό επίπεδο και η ενίσχυση της Ελληνο-Σουηδικής επιχειρηματικότητας και φιλίας. Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, χαίρομαι για την σταθερή ανατροφοδότηση κι ενδυνάμωση της διμερούς πλατφόρμας δικτύωσης που έχουμε θεμελιώσει, και χαίρομαι ιδιαιτέρως που αυτό το δίκτυο απαρτίζεται από δυναμικούς επαγγελματίες και ανθρώπους που συνεργούν με ειλικρινές ενδιαφέρον για την εξέλιξη του Επιμελητηρίου. Η Ελλάδα μπορεί να διδαχθεί από την Σουηδία, όχι μόνο στο επίπεδο της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και των πρακτικών του Κράτους Πρόνοιας.

Σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων και ριζικών μετασχηματισμών, η ανάπτυξη ενός δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η διατήρηση και ενδεχομένως η αναδιαμόρφωση ενός Κράτους Πρόνοιας αναδεικνύονται ως προτεραιότητα Κοινωνικής Ευημερίας και κατ’ επέκταση Ανάπτυξης.

Εκ μέρους του Δ.Σ., θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλα τα Μέλη για την συμβολή τους στο έργο μας, στην Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα για την ισχυρή και σταθερή μας σύμπραξη, καθώς και στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, για την ιδιαίτερη τιμή να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Χορηγούς που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης: SKF Hellas, Housemarket S.A., ABB S.A., Saracakis Group of Companies, Intrum Hellas, Combitrans Hellas Ltd., Electrolux Hellas S.A.».
 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε., ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Johan Borgstam, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς το Επιμελητήριο και τα Μέλη του, για την στενή και σταθερή τους συνεργασία.
 
Η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  κατά την ομιλία της δήλωσε ότι:
«Η κοινωνική πολιτική δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας του κράτους προς τους πολίτες του, αλλά σεβασμός και υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η Σουηδία αποτελεί χώρα πρότυπο ως προς τη σύσταση και την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, ο ρόλος του οποίου δεν είναι συμπληρωματικός και η προστασία των πιο ευάλωτων, γίνεται στο όνομα των δικαιωμάτων τους. Αυτό άλλωστε είναι και το πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει και η ελληνική κυβέρνηση αυτά τα τρία χρόνια. Ένα δικαιωματικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας που ενισχύει το κράτος δικαίου και τα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Και με βάση αυτό, προάγουμε την αποϊδρυματοποίηση και ενδυναμώνουμε τον θεσμό της οικογένειας, ενισχύοντας το δικαίωμα του κάθε παιδιού να μεγαλώνει μέσα σε μία οικογένεια. Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία για ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις πτυχές τις κοινωνικής και οικονομικής ζωής, απαιτεί από εμάς πολιτικές κοινωνικής και εργασιακής ένταξης, αλλά και έργα προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο, σε υπηρεσίες και αγαθά. Το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου σε αξιοπρεπή διαβίωση υπαγορεύει πολιτικές ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να γίνεται σεβαστή η ταυτότητά του, υπαγορεύει πολιτικές ενάντια σε διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Γιατί για εμάς, η κοινωνική πολιτική αποτελεί το βασικό εργαλείο για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Γι’ αυτό δημιουργούμε συνεχώς τις προϋποθέσεις για μια συμπεριληπτική κοινωνία, που μας χωράει όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».
 
Την εκδήλωση εμπλούτισαν οι μελωδίες της Σουηδικής Παιδικής Χορωδίας υπό την καθοδήγηση του αιδεσιμότατου κ. Βjörn Kling, ως είθισται παραδοσιακά για τον εορτασμό της Santa Lucia, ενώ ακολούθησε χριστουγεννιάτικη Λοταρία με πλήθος δώρων που προσέφεραν Χορηγοί και Μέλη του Επιμελητηρίου.