Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ExxonMobil επρόκειτο να έχει στη Ν. Υόρκη, όπου έχει μεταβεί για το ετήσιο συνέδριο Capital Link, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» την περασμένη Πέμπτη

Στη συνάντηση επρόκειτο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να συμμετάσχει και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥΕΠ Αριστοφάνης Στεφάτος, ενώ αντικείμενό της είναι η πρόοδος των εργασιών στο project υδρογονανθράκων της Κρήτης και τα πιθανά σχέδια του αμερικανικού κολοσσού. Αυτό που η ελληνική πλευρά αναμένει μετά την ξεκάθαρη πολιτική στήριξη και την πρόοδο των εργασιών που σημειώθηκε είναι η επανάληψη ενός σαφούς μηνύματος από την πλευρά των επενδυτών.

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας ήταν βασικός ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Το νέο ενεργειακό τοπίο στην Ελλάδα» (βλ. εδώ), στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης. Επίσης, είναι προγραμματισμένες και συναντήσεις του Υπουργού στη Ν. Υόρκη και με εκπροσώπους εταιρειών ΑΠΕ.