Οικονόμου: ««Η Ελλάδα θα Εξακολουθεί να Είναι Πάροχος Ενεργειακής Ασφάλειας για τις Γύρω Χώρες»

Οικονόμου: ««Η Ελλάδα θα Εξακολουθεί να Είναι Πάροχος Ενεργειακής Ασφάλειας για τις Γύρω Χώρες»
energia.gr
Δευ, 12 Δεκεμβρίου 2022 - 14:18

Αναφερόμενος στην αυριανή Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, με αντικείμενο την ενεργειακή κρίση, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι στόχος -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου- είναι μία συμφωνία που θα αφορά και τους τρεις κανονισμούς, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό υπό συζήτηση

Οι τρεις κανονισμοί αφορούν στα ζητήματα της ενεργειακής αλληλεγγύης, της απλοποίησης των διαδικασιών έγκρισης για τοποθέτηση νέων ΑΠΕ και, το σημαντικότερο, το μηχανισμό διόρθωσης των τιμών φυσικού αερίου, την επιβολή, δηλαδή, πλαφόν στην χονδρική τιμή.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού ότι, σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι ένας πάροχος ενεργειακής ασφάλειας για τις χώρες που συνορεύουν με αυτήν. «Η χώρα μας, δημιουργώντας εδώ και καιρό τις κατάλληλες υποδομές, μετεξελίσσεται ήδη σε ενεργειακό κόμβο, ενώ παράλληλα, προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε νέες έρευνες υδρογονανθράκων, νοτιοδυτικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, η Ελλάδα βγαίνει μπροστά για να μετατρέψει και σε αυτό το κομμάτι -της ενέργειας- την κρίση σε ευκαιρία. Αναβαθμίζει το ρόλο της και διασφαλίζει μια νέα προοπτική. Η Ελλάδα πρωτοπορεί και σε αυτόν τον τομέα, καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, προλαμβάνοντας τους κινδύνους και παράγοντας λύσεις στα πολλαπλά όχι μόνο δικά μας, αλλά και παγκόσμια και περιφερειακά αδιέξοδα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.