ΠΣΕΕΠ: Επισκέψεις σε Κόμματα της Βουλής για να Επιστρέψει το ΤΑΙΠΕΔ τις Μετοχές των ΕΛΠΕ στο Δημόσιο

ΠΣΕΕΠ: Επισκέψεις σε Κόμματα της Βουλής για να Επιστρέψει το ΤΑΙΠΕΔ τις Μετοχές των ΕΛΠΕ στο Δημόσιο
energia.gr
Τρι, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 16:02

Σειρά επαφών με κοινοβουλευτικά κόμματα εγκαινιάζει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (ΠΣΕΕΠ), ζητώντας να επαναμεταβιβαστούν στο Δημόσιο οι μετοχές του Ομίλου που διακρατεί το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέχεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε την 1η Δεκεμβρίου (βλ. εδώ)

Ειδικότερα, με σημερινή ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ κ. Π. Οφθαλμίδης και ο Γ.Γ. κ. Στρ. Μπαξεβάνης, γνωστοποιούν ότι επισκέφθηκαν στη Βουλή τα κόμματα ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση.

«Στις συναντήσεις αυτές αναλύσαμε το αίτημά μας και ζητήσαμε να αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία ώστε να επιτρέψει τη μεταφορά των Μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, αφού ο μνημονιακός νόμος που μετέφερε τις Μετοχές είναι ανέγκλητος», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΕΕΠ αναφέρουν ότι εξήγησαν στις συναντήσεις αυτές «ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι παραμονής των Μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ αφού βγήκαμε από τα μνημόνια και την Επιτροπεία και δεν έχουμε επιδοτηθεί ποτέ από το Ελληνικό Δημόσιο, τουναντίον αυτό λαμβάνει ως Μέτοχος έσοδα από τα ΕΛΠΕ».

Τέλος, το Σωματείο γνωστοποιεί ότι έχουν γίνει επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής και μετά τις γιορτές θα υπάρξουν συναντήσεις.