Την παράταση του μέτρου της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το μέτρο, που έληγε στο τέλος του μήνα, θα συνεχίσει να ισχύει έως και τις 31 Μαρτίου 2023, ωστόσο πλέον θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, έναντι 25 λεπτά το λίτρο που είναι έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022

Αιτία της μείωσης αποτελεί η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Τα ακριβή ποσά (προ ΦΠΑ και μετά ΦΠΑ) τα οποία θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά, θα οριστούν με υπουργική απόφαση.

Εξάλλου, αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα έως την Τέταρτη 21 Δεκεμβρίου παλαιοί και νέοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που δικαιούνται. Το συνολικό ποσό που θα μοιραστούν, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο θα εκταμιευθεί στους δικαιούχους εντός του 2023.

Συγκεκριμένα, η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.