Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», εκτίμησε ότι οι τιμές το επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν καθώς όπως είπε «Έχουμε περάσει τον μισό χειμώνα. Η κατανάλωση των καυσίμων ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες. Όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες και δεν υπάρχει εκβιασμός απο τις αγορές».

 

Στη συνέχεια σχετικά με το ενδεχόμενο για νέο Fuel Pass απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι τιμές στα καύσιμα αυτή τη στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες» ενώ επισήμανε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερο τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του». Σημείωσε, μάλιστα, ότι τώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 1,30 ευρώ, είναι χαμηλότερο από ότι ξεκίνησε, παρόλο που οι καταναλωτές τις προηγούμενες εβδομάδες το προμηθεύονταν στο 1,10 €/λίτρο.

«Αυτή την στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού», πρόσθεσε ο υπουργός γεγονός στο οποίο βοήθησε, όπως είπε, ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή για την ενεργειακή ακρίβεια κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο ενεργητική διότι ο χειμώνας δεν έχει περάσει». «Η μείωση του ΦΠΑ θα δημιουργήσει ένα μαξιλάρι στα οικονομικά των νοικοκυριών», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει περισσότερα πράγματα.