Δεν μάσησε τα λόγια της η Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής και υποψήφια Βουλευτής με τη ΝΔ Μαρία Ζάγκα που ήταν καλεσμένη σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα». Σε μια συζήτηση γύρω από την τιμή των καυσίμων και την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η κ. Ζάγκα, η οποία γνωρίζει πολύ καλά

αυτόν τον τομέα λόγω της θέσης της, εξήγησε ότι εάν δεν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης  θα κερδίζει μονίμως το «παρακράτος».

Συγκεκριμένα η κ. Ζάγκα είπε: «Σε αυτήν την ιστορία  εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος.»

«Όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και είναι ακριβή λόγω του ειδικού φόρου  και του ΦΠΑ (που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή), ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος.»

Ένταση για την μείωση ειδικού φόρου
Στη συνέχεια ρωτήθηκε η κ. Ζάγκα, γιατί η ΝΔ δεν έχει συμπεριλάβει ακόμα στο προεκλογικό πρόγραμμά την μείωση του ειδικού φόρου και όπως φαίνεται η πρότασή της αυτή δεν θα περάσει από το ίδιο της το κόμμα.

Το ερώτημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση της  κ. Ζάγκα η οποία απάντησε αυθόρμητα λέγοντας: «Ας με βγάλει έξω, να με πετάξει έξω αν δεν με πιστεύει».

«Εγώ είμαι ξεκάθαρη, δεν το κατάλαβα αυτό το πράγμα. Εγω όταν μου κάνανε την πρόταση  να μπω στο κόμμα, είπα βεβαίως αλλά εγω είμαι η Μαρία η Ζάγκα» συμπλήρωσε η κ. Ζάγκα.

Ενώ η κ. Ζάγκα ξεκαθάρισε ότι είναι από τους  πολιτικούς οι οποίοι δεν έχουν το όραμα να μπουν να βολευτούν στην βουλή. «μακριά από μένα. Έχω την δουλειά μου και πάρα πολλά ένσημα.»

«Κατεβαίνω με ένα κόμμα με το οποίο πιστεύω. Δεν πήγα εγω στο κόμμα, αυτό ήρθε σε μένα και το κόμμα ξέρει ποια είμαι.»