Η νορβηγική εταιρεία σεισμικών υπηρεσιών PGS ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξασφάλισε ένα συμβόλαιο τρισδιάστατων ερευνών (3D exploration contract) στη Μεσόγειο. Το σκάφος Ramform Titan της PGS έχει προγραμματιστεί να αποπλεύσει για έρευνες τον Δεκέμβριο και η σύμβαση έχει συνολική διάρκεια περίπου 160 ημερών

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν την ανάθεση σύμβασης που εξασφαλίζει εργασία για το Ramform Titan κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Η Μεσόγειος είναι ένα hotspot που εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και βλέπουμε δυνατότητες για περισσότερη δουλειά σε αυτήν την παραγωγική περιοχή", λέει ο Rune Olav Pedersen, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στην PGS.

Η PGS δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του πελάτη. Αν και η PGS δεν ανακοίνωσε την αξία της σύμβασης, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία συνηθίζει να ανακοινώνει τις αναθέσεις συμβάσεων και τα έργα MultiClient ως χρηματιστηριακά δελτία Τύπου εάν η σύμβαση έχει αξία 10 εκατομμυρίων δολ. ή περισσότερο, έργα MultiClient με διάρκεια 2 μηνών ή περισσότερο, καθώς και τα στρατηγικά σημαντικά συμβόλαια.

Σύμφωνα με το AIS της Ramform Titan, το σκάφος αυτή τη στιγμή είναι αγκυροβολημένο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σούδα.