Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας δημοσίευσε τις μέγιστες τιμές για διαγωνισμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το 2024. Το μέγιστο επιτόκιο προσφοράς έχει οριστεί σε 0,0735 €/kWh για την αιολική ενέργεια στην ξηρά, 0,0737 €/kWh για ηλιακή ενέργεια στο έδαφος και 0,1050 €/kWh για ηλιακή ενέργεια σε σκεπές κτιρίων. Οι τιμές που καθορίστηκαν για τους διαγωνισμούς

για χερσαίες ανεμογεννήτριες και επίγειες ηλιακές εγκαταστάσεις αντιστοιχούν στις αυξημένες τιμές που ισχύουν φέτος, οι οποίες καθορίστηκαν επίσης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων αντιδρά στο αυξημένο κόστος κατασκευής και λειτουργίας των εργοστασίων από την τελευταία νομοθετική διάταξη, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κόστους των τόκων για τη χρηματοδότηση των εργοστασίων.

Αυτά έχουν αυξήσει τόσο πολύ την κερδοφόρα λειτουργία των νεοσχεδιασμένων σταθμών με νόμιμες μέγιστες τιμές δεν θα ήταν δυνατή στον βαθμό που απαιτείται για την ενεργειακή μετάβαση.

Χωρίς τους νέους προσδιορισμούς, οι μέγιστες τιμές θα είχαν υποχωρήσει στις σημαντικά χαμηλότερες ρυθμιζόμενες τιμές που προβλέπονται στον νόμο περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτές θα ήταν 0,0588 €/kWh για την παραγόμενη αιολική ενέργεια στην ξηρά, 0,0590 €/kWh για επίγεια ηλιακή ενέργεια και 0,0891 €/kWh για τα ηλιακά συστήματα σε σκεπές κτιρίων.