Σε αιφνιδιαστική απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία. Ως αποτέλεσμα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μέσω του τούνελ της Μάγχης ανεστάλησαν, ανακοίνωσε η εταιρεία λειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Eurostar

«Λυπούμαστε που αντιμετωπίσατε προβλήματα σήμερα, αυτό οφείλεται σε αιφνιδιαστική απεργιακή κινητοποίηση από το προσωπικό της Eurotunnel», ανέφερε η Eurostar σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, συνιστώντας στους επιβάτες να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους, εάν είναι δυνατόν.

Η γαλλική Getlink, η οποία διαχειρίζεται τη σήραγγα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απεργία προκάλεσε την «πλήρη» διακοπή των υπηρεσιών. 

«Τα συνδικάτα απέρριψαν το έκτακτο μπόνους των 1.000 ευρώ που είχε ανακοινώσει η διοίκηση στο τέλος του έτους», ανέφερε η Getlink η οποία πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να βρεθεί λύση. Σημειώνεται ότι τα συνδικάτα κάλεσαν σε απεργία απαιτώντας τον τριπλασιασμό του μπόνους. 

Νωρίτερα, πολλές μη διασταυρωμένες αναρτήσεις στο X έκαναν λόγο για ανθρώπους που βρίσκονταν αποκλεισμένοι σε τρένα ή στους σταθμούς λόγω απεργίας της τελευταίας στιγμής από το προσωπικό της Eurotunnel. Ορισμένοι ανέφεραν ότι τα τρένα πιθανόν επιστρέφουν στους σταθμούς αναχώρησής τους.

(από kathimerini.gr - με πληροφορίες από Bloomberg, ΑΠΕ)