Το αγροφωτοβολταϊκό έργο Scicli της Renantis στη Σικελία έχει αρχίσει την εμπορική λειτουργία του. Το ηλιακό πάρκο των 9,7 MW – που καλύπτει μια έκταση 22 εκταρίων – αναμένεται να παράγει περίπου 20 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Πάνω από το 75% του χώρου χρησιμοποιείται για φωτοβολταϊκά και καλλιέργειες, ενώ το υπόλοιπο είναι ελεύθυερο για φύτευση.

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή Landolina του χωριού Scicli, στην επαρχία Ragusa, στη Σικελία, και είναι τοποθετημένο σε ακαλλιέργητη γη.

Για να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του τοπικού περιβάλλοντος, θα καλλιεργηθούν γηγενείς φυτά στην τοποθεσία. Τα σχέδια για τη φύτευση έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Κατάνια – με το οποίο ο Ρενάντης έχει δημιουργήσει μια ισχυρή συνεργασία.

Ο Giangiacomo Altobelli, διευθυντής κοινοτικών σχέσεων της Renantis στην Ιταλία, δήλωσε: "Οι δραστηριότητες που στόχευαν στην τοπική κοινότητα του Scicli ξεκίνησαν με την ανάπτυξη του έργου. Στη συνέχεια συνέχισαν με την κατασκευή και τώρα που το πάρκο είναι σε λειτουργία θα συνεχίσουν, περαιτέρω ενισχύοντας τη σύνδεση του Ρενάντη με την περιοχή που μας φιλοξενεί.

«Η κοινή χρήση αξίας είναι μέρος του DNA μας και στοχεύουμε να φέρουμε αξία σε όλα τα μέρη όπου αναπτύσσουμε τα έργα μας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Scicli μας καλωσόρισε και είμαστε χαρούμενοι που δώσαμε σε αυτό το υπέροχο μέρος μια μονάδα παραγωγής καθαρής ενέργειας και νέα ζωή σε αυτή τη γη, αναπτύξαμε δραστηριότητες για σχολεία, συνεργασίες με πανεπιστήμια και το δήμο και προσφέραμε ένα καινοτόμο επενδυτικό εργαλείο για οι πολίτες."