Η Iberdrola έλαβε περιβαλλοντική έγκριση για το υβριδικό έργο HIDRO Cedillo ισχύος 86 MW στην Ισπανία. Οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως για αυτό που είναι το πρώτο υδροφωτοβολταϊκό υβρίδιο της Ισπανίας που βρίσκεται στο Cedillo της Extremadura. Η Iberdrola είπε ότι ο υβριδισμός επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της χρήσης

του δικτύου και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων.

«Έχοντας δύο τεχνολογίες ικανές να εναλλάσσονται, η εξάρτηση από τις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες και τους περιορισμούς λόγω πιθανής έλλειψης πόρων όπως ο άνεμος ή η ηλιοφάνεια μειώνεται σημαντικά, διευκολύνοντας πιο σταθερή και αποτελεσματική παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», ανέφερε.

Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κατασκευάσει επίσης το πρώτο υβριδικό εργοστάσιο αιολικής ηλιακής ενέργειας της Ισπανίας στο Burgos, δήλωσε ότι θα επενδύσει σε αυτήν την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια στη χώρα με στόχο τη βελτίωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αξιοποίηση των υπαρχόντων τοποθεσίες.

Η Extremadura έχει γίνει μια από τις περιοχές ανάπτυξης της Iberdrola στην Ισπανία, με σχεδόν 5200 MW εγκατεστημένα, 4100 MW από τα οποία είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών υδροηλεκτρικών, ηλιακών και μπαταριών.