Aεροδρομιο στη Σουηδία θα Χρησιμοποιεί Μόνο Φιλικά προς το Περιβάλλον Καύσιμα Αεροσκαφών

Aεροδρομιο στη Σουηδία θα Χρησιμοποιεί Μόνο Φιλικά προς το Περιβάλλον Καύσιμα Αεροσκαφών
energia.gr
Πεμ, 28 Δεκεμβρίου 2023 - 09:55

Ένα πρώτο μεμονωμένο αεροδρόμιο στη Σουηδία εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εταιρικής Αειφορίας της SAS. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το αεροδρόμιο Skelleftea City Airport δεσμεύεται να χρησιμοποιεί αποκλειστικά φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα αεροσκαφών για όλα τα επαγγελματικά του ταξίδια σε συνεργασία με τη SAS καθ' όλη την χρονική περίοδο 2023/2024.

Ο πρωταρχικός στόχος της μείωσης των εκπομπών στον τομέα των αερομεταφορών έγκειται στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, όπως η κηροζίνη, στα βιώσιμα καύσιμα της αεροπορίας (SAF).

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Αειφορίας SAS στοχεύει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, συμβάλλοντας στη μείωση των κλιματικών επιπτώσεων τόσο των αεροπορικών ταξιδιών όσο και των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ο Robert Lindberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Skellefteå City Airport, τονίζει την ενεργό συμμετοχή του αεροδρομίου στην κλιματική μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας.

Ο Lindberg δήλωσε τη δέσμευσή του για πτήση χωρίς ορυκτά κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών, δηλώνοντας ότι επιλέγοντας 100 τοις εκατό βιοκαύσιμα σε όλες τις πτήσεις της SAS το 2023-2024, αντικαθιστούν αποτελεσματικά όλα τα ορυκτά καύσιμα της αεροπορίας με βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Ο Lindberg βλέπει αυτή την κίνηση ως απόδειξη του πόσο εύκολα μια εταιρεία μπορεί να συνεισφέρει και να είναι μέρος της πράσινης μετάβασης της Σουηδίας.

Η Ann-Sofie Hörlin, Επικεφαλής Αειφορίας στη SAS, υπογραμμίζει τη συνεργατική πτυχή της πρωτοβουλίας, με στόχο να προσελκύσει τους πελάτες στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών CO2 ορυκτών και την τόνωση της παραγωγής μεγαλύτερης κλίμακας βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων.

Η συνεργασία μεταξύ του Skelleftea City Airport και της SAS, σύμφωνα με τον Hörlin, λειτουργεί ως έμπνευση για άλλες εταιρείες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Αειφορίας, συμβάλλοντας στον συνεχή μετασχηματισμό της αεροπορίας προς μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Νωρίτερα φέτος, ο Δήμος Skelleftea έγινε μέρος του προγράμματος, επιδεικνύοντας τον ηγετικό ρόλο της πόλης στην ενεργό ώθηση της στροφής προς πιο βιώσιμες αεροπορικές πρακτικές.