Η εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης Emeren πούλησε δύο έργα αποθήκευσης μπαταριών στην Ιταλία στη Matrix Renewables. Τα έργα έχουν συνολική ισχύ 293MW και διάρκεια εκφόρτισης 4-8 ώρες. Βρίσκονται στην Απουλία και το Λάτσιο, με το τελευταίο να εισέρχεται σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή που δεν έχει μεγάλη συμφόρηση, αλλά απευθύνεται σε σημαντικούς κόμβους δικτύου για λόγους εξισορρόπησης.

Η κατάσταση ετοιμότητας προς κατασκευή και για τα δύο έργα αναμένεται να επιτευχθεί έως τις αρχές του 2025. Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει την ικανότητα της Emerson να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που περιγράφονται στην αποκλειστική Συμφωνία Υπηρεσιών Ανάπτυξης (DSA) που υπεγράφη από κοινού τον Ιούνιο.

Μέσα σε έξι μήνες, η Emeren πέτυχε ένα «σημαντικό ορόσημο», παρέχοντας περίπου 1 GW υπό ανάπτυξη, πλησιάζοντας τον στόχο χαρτοφυλακίου του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών 1,5 GW (BESS).

Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει την ικανότητα εκτέλεσης στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Matrix.

Ο Yumin Liu, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Emeren, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στη διαρκώς αναπτυσσόμενη συνεργασία και κοινοπραξία με τις Matrix Renewables, Enerpoint και Kaizen, καθώς δείχνει ότι είμαστε αφοσιωμένοι στη στρατηγική και την αποστολή ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης εντός της Emeren. Καθώς κάνουμε βήματα και πρόοδο στην εκτέλεση του αγωγού αποθήκευσης, έχουμε πλέον πουλήσει με επιτυχία πάνω από 975 MW έργα αποθήκευσης μπαταριών στην Ιταλία.