Ισπανία: Η Repsol Άρχισε να Παράγει Ηλεκτρική Ενέργεια στο Έργο της Sigma PV στην Ανδαλουσία

Ισπανία: Η Repsol Άρχισε να Παράγει Ηλεκτρική Ενέργεια στο Έργο της Sigma PV στην Ανδαλουσία
energia.gr
Πεμ, 4 Ιανουαρίου 2024 - 09:55

Η Repsol άρχισε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια στο έργο της Sigma PV ισχύος 204 MW στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Με μια επένδυση κοντά στα 150 εκατ. ευρώ, τα Arco 1, 2, 3, 4 και 5 αποτελούν το σχήμα Sigma, που βρίσκεται στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα. Η ολοκλήρωση τις επόμενες εβδομάδες της φάσης θέσης σε λειτουργία των πέντε σταθμών

που είναι ήδη συνδεδεμένες στο δίκτυο, θα επιτρέψει την παραγωγή 430 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως, δήλωσε η Repsol.

Το έργο οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 500 άμεσων θέσεων εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και κηρύχθηκε επιχειρηματική επένδυση στρατηγικού ενδιαφέροντος από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, πρόσθεσε.

Με τη δήλωση αυτή, οι αρχές της Ανδαλουσίας θεωρούν το Sigma ένα σχετικό έργο για τη μελλοντική συμβολή του στην εδαφική συνοχή και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των δήμων στους οποίους βρίσκεται.

Το Sigma είναι το τρίτο ηλιακό φωτοβολταϊκό έργο που έχει θέσει σε λειτουργία η Repsol στην Ισπανία μετά το έργο Valdesolar (στη φωτογραφία) ισχύος 264 MW στον δήμο Valdecaballeros της Εξτρεμαδούρα και το σύστημα Kappa των 126,6 MW στο Manzanares.

Η Repsol διαθέτει συνολικά 2041 MW αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένη στη χώρα.