Η Vestas κατέγραψε παραγγελίες σχεδόν 7 GW για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, πετυχαίνοντας υψηλό όλων των εποχών στις τριμηνιαίες ανακοινωμένες παραγγελίες για τον κατασκευαστή ανεμογεννητριών. Ο αριθμός των 6945 MW περιλαμβάνει 30 ανακοινώσεις παραγγελιών σε όλη την Ασία-Ειρηνικό, την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική.

 

Τα χερσαία αιολικά έργα στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των παραγγελιών. Περιλαμβάνουν μια σταθερή και άνευ όρων παραγγελία τον Δεκέμβριο για την προμήθεια Pattern Energy για το έργο SunZia ισχύος 1089 MW στο Νέο Μεξικό, το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ως παραγγελία υπό όρους τον Αύγουστο.

Περιλαμβάνουν επίσης μια παραγγελία 945 MW τον Δεκέμβριο για την προμήθεια ενός αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ, αποτελούμενο από 210 ανεμογεννήτριες V163-4,5 MW.

Τον ίδιο μήνα η Vestas έλαβε επίσης μια παραγγελία 401 MW για την προμήθεια του αιολικού έργου West Camp στην κομητεία Navajo της Αριζόνα που ανήκει στην The AES Corporation.

Εκτός των ΗΠΑ, άλλες μεγάλες παραγγελίες περιλαμβάνουν 108 MW που τοποθετήθηκαν από τον ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας Red Rocket για το αιολικό πάρκο Witberg, που θα βρίσκεται στο Δυτικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής.

Τον Δεκέμβριο η Vestas σημείωσε επίσης τη μεγαλύτερη παραγγελία της στην Ευρώπη το τρίμηνο, για το έργο Pahkakoski των 186 MW στη Φινλανδία.