Η TotalEnergies υπέγραψε συμφωνία με την εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ταϊλάνδης PTTEP για την πώληση του μεριδίου της στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Σκωτίας. Η συμφωνία αφορά την πώληση μεριδίου 25,5% της Seagreen έναντι 522 εκατομμυρίων λιρών (689 εκατομμυρίων δολαρίων).

 

Μετά την πώληση του εν λόγω πάρκου, η TotalEnergies διατηρεί το 25,5% του Seagreen, μαζί με την PTTEP (25,5%) και την SSE Renewables (49%).

«Μετά από μια μακρά ιστορία συνεργασίας στην παραγωγή φυσικού αερίου στην Ταϊλάνδη, χαιρόμαστε που καλωσορίζουμε την PTTEP ως μέτοχο-εταίρο στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen μαζί με την SSE, που σηματοδοτεί ένα πρώτο βήμα στη συνεργασία μας με την PTTEP στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτή η συναλλαγή είναι ένα νέο ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής μας μετάβασης και θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας για κερδοφορία 12% στην επιχείρηση Integrated Power», δήλωσε ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies.

Η Watson Farley & Williams ενημέρωσε την TotalEnergies για την πώληση του μεριδίου.

Επιπλέον, η TotalEnergies και η PTTEP έχουν επίσης υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για τη διερεύνηση περαιτέρω κοινών ευκαιριών στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με συνολική ισχύ 1075 MW, το Seagreen είναι το μεγαλύτερο επιχειρησιακό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Σκωτία και διαθέτει 114 τουρμπίνες.