Η Rezolv Energy έχει λάβει άδεια από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Νερού της Βουλγαρίας, για να κατασκευάσει ένα ηλιακό έργο ισχύος 229 MW.  Η Rezolv Energy, που υποστηρίζεται από την Actis, θα αναπτύξει το ηλιακό έργο St George στη Σιλίστρα, το οποίο αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στον βουλγαρικό τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι σήμερα.

Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, η κυβερνητική υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το St George είναι «οικονομικά βιώσιμο και ο ιδιοκτήτης έχει τις απαραίτητες χρηματοδοτικές δυνατότητες για να το ολοκληρώσει».

Η κατασκευή θα αρχίσει τους επόμενους μήνες, με το έργο να είναι πλήρως λειτουργικό έως το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Μόλις κατασκευαστεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηλιακούς σταθμούς στη Βουλγαρία.

Το St George θα κατασκευαστεί στη θέση του πρώην αεροδρομίου Silistra, ενός παροπλισμένου αεροδρομίου έκτασης 165 εκταρίων.

Το έργο θα περιλαμβάνει σχεδόν 400.000 ηλιακούς συλλέκτες.

Η παραγωγή του St George θα πωλείται σε εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών αγοράς ενέργειας (PPAs).

Η Rezolv, η οποία ξεκίνησε πριν από 18 μήνες, διαθέτει ήδη πάνω από 2 GW καθαρής ενέργειας που προετοιμάζεται για κατασκευή.

Εκτός από το St George, εχει επίσης την Dama Solar στη δυτική Ρουμανία, ενώ παράλληλα διαθέτει πάνω από 1 GW αιολικής ενέργειας υπό κατασκευή επίσης στη Ρουμανία.