Η Nordex εξασφάλισε παραγγελία ανεμογεννητριών 122MW από τη γερμανική εταιρεία Denker & Wulf για τρία έργα στη χώρα. Η παραγγελία αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα τρία έργα στη βόρεια Γερμανία, τα οποία η Nordex θα συντηρεί επίσης για 15 χρόνια. Στο Schleswig-Holstein, το αιολικό πάρκο 67,5MW Gonnebek 1&+2 κατασκευάζεται

στην περιοχή Segeberg με συνολικά 12 ανεμογεννήτριες, 11 τουρμπίνες N149/5.X και μία μηχανή N133/4.8.

Η Nordex θα προμηθεύσει επίσης μία N149/5.X και μία N163/6.X για το αιολικό πάρκο Schonermark ισχύος 12,7MW στην περιοχή Uckermark στο Βρανδεμβούργο.

Η Denker & Wulf παρήγγειλε επίσης έξι ανεμογεννήτριες N163/6.X για το αιολικό πάρκο Oederquart-Wischhafen 42MW κοντά στο Stade στην Κάτω Σαξονία.

Οι κατασκευές αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2024.

"Η Nordex μας δίνει την εμπιστοσύνη να υλοποιήσουμε τις ανάγκες των έργων μας, γεγονός που επέτρεψε την ισχυρή ροή συμφωνιών για περισσότερες από 30 ανεμογεννήτριες το 2023.

"Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε απρόσκοπτα το περσινό ρεκόρ αναθέσεων και να εισέλθουμε με ορμή σε ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο αιολικό έτος 2024" δήλωσε ο Torsten Levsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Denker & Wulf AG.

Οι ανεμογεννήτριες θα είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αιχμής, συμπεριλαμβανομένης της λύσης "BNK-Ready" της Nordex για νυχτερινή σήμανση βάσει αναγκών και σύστημα ανίχνευσης πάγου.