Το γιγαντιαίο Fox Squirrel Solar των 577 μεγαβάτ (MW) στις ΗΠΑ, βρίσκεται στην κομητεία Μάντισον, δυτικά του Κολόμπους και μπαίνει σταδιακά σε σύνδεση με το πολιτειακό δίκτυο ηλεκτρισμού σε τρεις φάσεις: το Fox Squirrel 1 των 150 MW, είναι ήδη online, το 250 MW Fox Squirrel 2, το οποίο αναμένεται να συνδεθεί στα μέσα του 2024 και το 177 MW Fox Squirrel 3, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συνδεθεί στο δίκτυο στο τέλος του έτους.

Όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να παράγει αρκετή καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει το ισοδύναμο 118.000 νοικοκυριών.

Το Fox Squirrel Solar δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του Οχάιο, είναι το μεγαλύτερο έργο καθαρής ενέργειας στην ξηρά που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την EDF Renewables Βόρεια Αμερική. Αποτελείται από 1,4 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες και 159 μετατροπείς συνολικά και κατά τη διάρκεια της αιχμής κατασκευής της Φάσης 1.650 εργαζόμενοι εγκαθιστούσαν 10.000 ηλιακούς συλλέκτες την ημέρα.

Η καναδική ενεργειακή εταιρεία Enbridge επένδυσε στη Φάση 1 και σχεδιάζει να λάβει τελικές επενδυτικές αποφάσεις για τις ακόλουθες φάσεις μέσα στο έτος. Σύμφωνα με την EDF Renewables North America, το έργο έχει εξασφαλίσει 20ετείς συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σταθερής τιμής με έναν «ισχυρό αντισυμβαλλόμενο επενδυτικού βαθμού» για την πλήρη δυναμικότητα παραγωγής.

Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) στις ΗΠΑ, αναμένει μεγάλη ανάπτυξη στην πολιτεία Buckeye – αυτή τη στιγμή είναι 22η μεταξύ των πολιτειών για την ηλιακή ισχύ και αναμένεται να προσθέσει 8.960 MW τα επόμενα πέντε χρόνια και να πηδήξει στο Νο. 4 στις ΗΠΑ για χωρητικότητα.