Η γερμανική αγορά αναπτύχθηκε με μεγάλη επιτυχία για τον Όμιλο Nordex το 2023 όσον αφορά την πρόσληψη παραγγελιών από την εταιρεία και τα αποτελέσματα των χερσαίων δημοπρασιών αιολικής ενέργειας ανακοίνωσε ο κατασκευαστής ανεμογεμμητριών. Η εταιρεία δήλωσε ότι γίνεται σαφές ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την επιτάχυνση της επέκτασης της χερσαίας αιολικής ενέργειας αρχίζουν να έχουν θετικό αντίκτυπο και ο Όμιλος Nordex διαθέτει την τεχνολογία για να προωθήσει γρήγορα την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή.

Ο όμιλος αύξησε τον αριθμό παραγγελιών στη Γερμανία κατά 36%, από περίπου 1,1 GW το 2022 (195 ανεμογεννητριες), σε σχεδόν 1,5 GW (262 μονάδες) το 2023.

Το μοντέλο N149/5.X και το N163/ Το 6.X, με το οποίο η εταιρεία μπόρεσε να κερδίσει παραγγελίες σε νέες δραστηριότητες, ήταν στην κορυφή της λίστας των μηχανημάτων σε ζήτηση.

Στους τέσσερις γύρους διαγωνισμών για χερσαία αιολική ενέργεια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων το 2023, η Nordex εξασφάλισε επίσης έργα άνω των 1,8 GW (2022: 763 MW). Σε ετήσια βάση, το μερίδιο της εταιρείας στα μεγαβάτ που ανατέθηκε σε διαγωνισμούς το 2023 έφτασε το 30%, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής απόδοσης στον τελευταίο γύρο διαγωνισμών με μερίδιο 38%.

Το υψηλό μερίδιο αγοράς στις δημοπρασίες αποτελεί μια σταθερή βάση στην οποία ο Όμιλος Nordex μπορεί να επεκτείνει συνεχώς τον ρόλο του ως κατασκευαστής και προμηθευτής ανεμογεννητριών υψηλής απόδοσης σε μια από τις σημαντικότερες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο.

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση στοχεύει τουλάχιστον το 80% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030. Αυτό μετατρέπεται σε εγκαταστάσεις περίπου 115 GW για χερσαία αιολική ενέργεια έως το 2030 έναντι της τρέχουσας χερσαίας αιολικής δυναμικότητας περίπου 61 GW.