Ένας ευρύς τόνος υπέρ του κινδύνου στις αγορές ενίσχυσε το κλίμα σε όλα τα εμπορεύματα. Τα συνεχιζόμενα ζητήματα προσφοράς προσέθεσαν στήριξη. Ο χρυσός επέκτεινε τις πρόσφατες απώλειες του καθώς η αγορά διέλυσε τις προσδοκίες για επικείμενη μείωση των επιτοκίων της Fed. Αυτό έρχεται ενόψει μιας πολυάσχολης εβδομάδας γεμάτης συναντήσεις για τη διαμόρφωση πολιτικής σε άλλες κεντρικές τράπεζες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα μετά την πρόσφατη πληθώρα ισχυρών οικονομικών στοιχείων. Αυτό αντιστάθμισε την έντονη φυσική ζήτηση ενόψει του κινεζικού νέου έτους.

Ο τόνος του κινδύνου απέτυχε να ωθήσει τα βασικά μέταλλα υψηλότερα, με την καθυστερημένη ανάκαμψη του δολαρίου ΗΠΑ να επιβαρύνει την όρεξη των επενδυτών. Ο χαλκός έκλεισε τη συνεδρίαση σχετικά αμετάβλητος, ενώ το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος ήταν επίσης πιο αδύναμα. Η πώληση του Nickel συνεχίστηκε αμείωτη, παρά τις περισσότερες αναφορές για κλείσιμο προμηθειών. Η BHP ανακοίνωσε ότι θα θέσει τις δραστηριότητές της στο Kambalda στο WA σε «συντήρηση». Αυτό ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση από την Wyloo Metals νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και την First Quantum. Μια σειρά από νέα έργα έχουν επίσης παγώσει. Το μέταλλο υποχωρεί πάνω από 40% ετησίως καθώς η υπερπροσφορά από την Ινδονησία εμφανίζεται στην αγορά. Η ζήτηση από την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας έχει αποδυναμωθεί καθώς υποφέρει από υπερπροσφορά μπαταριών.

Σταθεροποιήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος, καθώς η αγορά πραγματοποιεί απογραφές μετά το πρόσφατο selloff. Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν ζοφερές με τον τομέα των ακινήτων να συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. Το Πεκίνο διέταξε τις πιο χρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν ορισμένα έργα υποδομής.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα εφοδιασμού εν μέσω ευρείας βελτίωσης της διάθεσης για κινδύνους οδήγησαν τις τιμές του αργού πετρελαίου να τερματίζουν υψηλότερα. Η επίθεση με drone της Ουκρανίας σε ρωσική εγκατάσταση επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου αύξησε το διακύβευμα στον πόλεμο που διαρκεί ήδη δύο χρόνια και σύντομα θα μπεί στον τρίτο. Οι ζημιές στις θέσεις φόρτωσης επηρέασαν μόνο για λίγο τις εξαγωγές. Ωστόσο, το συμβάν εγείρει την προοπτική του πολέμου να περάσει σε μια νέα φάση όπου τα μέρη στοχεύουν βασικές ενεργειακές υποδομές. Αυτό έρχεται καθώς και η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα παραμένει υψηλή. Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επιθέσεις σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη και το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις σε υποτιθέμενη ισραηλινή βάση κατασκοπείας στο βόρειο Ιράκ. Αναφορές ότι η Λιβύη επαναλαμβάνει την παραγωγή στο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της και ότι το τέλος της ανωτέρας βίας απέτυχε να κινήσει τη βελόνα στις τιμές του πετρελαίου. Το πεδίο El Sharara αντλούσε 270 kb/d πριν από το κλείσιμο.

Οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου ήταν υπό πίεση παρά την ισχυρότερη ζήτηση. Ένα ψυχρό μέτωπο που σάρωνε την Ευρώπη δεν κατάφερε να στηρίξει την αγορά, με άφθονα αποθέματα να παρέχουν άνεση. Η πτώση των τιμών του LNG στη Βόρεια Ασία έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των αγοραστών.
Οι πιστωτικές μονάδες άνθρακα της Αυστραλίας (ACCU) ξεκίνησαν δυναμικά τη χρονιά, καθώς η δραστηριότητα της αγοράς ενισχύεται από εκεί που έκλεισε το έτος, με τα γενικά ACCU να ξεπερνούν τα 35 AUD/τόνο. Υπήρξε καλή υποστήριξη για τα ACCU Ανθρωπογενούς Αναγέννησης την περασμένη εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ρυθμιστική Αρχή Καθαρής Ενέργειας μοίρασε κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο ACCU στην πρώτη της έκδοση για το 2024.