Η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια (CEC) αποκάλυψε ένα προσχέδιο του στρατηγικού project AB 525 Offshore Wind. Το project 525 για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στο πλαίσιο του νομοσχεδίου 525 της Συνέλευσης είναι πλέον διαθέσιμο για δημόσια συζήτηση και σχολιασμό. Το AB 525 καθοδηγεί την CEC να προετοιμάσει ένα στρατηγικό σχέδιο για τις υπεράκτιες εξελίξεις αιολικής ενέργειας σε ομοσπονδιακά ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια.

Περιλαμβάνει αξιολογήσεις και συστάσεις που σχετίζονται με τους θαλάσσιους πόρους, τον σχεδιασμό του θαλάσσιου χώρου, τις φυλετικές και αλιευτικές σχέσεις, τις αδειοδοτήσεις, την ανάπτυξη εργατικού δυναμικού, την ανάπτυξη και τη μετάδοση λιμένων.

Η CEC αναμένει να ανακοινώσει και να φιλοξενήσει ένα εργαστήριο για την παροχή πληροφοριών και τη λήψη σχολίων σχετικά με το Προσχέδιο Στρατηγικού Σχεδίου AB 525 σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η Molly Croll, Pacific Offshore Wind Director, American Clean Power Association, είπε ότι η έκθεση παρέχει μια σαφή αξιολόγηση της αξίας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και προσδιορίζει μια σειρά από τομείς υποστήριξης της δημόσιας πολιτικής που απαιτούνται για την επιτυχία της βιομηχανίας.

Είπε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το κράτος για να ξεκινήσουμε την επείγουσα εργασία που απαιτείται για την προώθηση του σχεδιασμού μεταφοράς κατά προτεραιότητα, των κεντρικών προμηθειών και της λιμενικής χρηματοδότησης».

«Επαινούμε την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια που ηγήθηκε αυτής της τεράστιας προσπάθειας που χαρτογραφεί καλά ερευνημένες συστάσεις για το πώς να αναπτύξετε την υπεράκτια αιολική ενέργεια με έγκαιρο, βιώσιμο και αναζωογονητικό τρόπο.

«Εκτιμούμε την αφοσίωση της CEC στον υπεράκτιο αιολικό στόχο των 25 GW έως το 2045, σηματοδοτώντας την αγκαλιά της Καλιφόρνια για τον υπεράκτιο άνεμο».

Παράλληλα με την δημοσίευση της έκθεσης για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, η ACP-CA υποστηρίζει επίσης τον διορισμό της Jana Ganion από τον κυβερνήτη της Jana Ganion ως Ανώτερης Σύμβουλου για την Offshore Wind, ως ένα «κρίσιμο βήμα που υπογραμμίζει τη δέσμευση της διοίκησης να οδηγήσει σε μια αποτελεσματική προσέγγιση στο σύνολο της κυβέρνησης. εφαρμογή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας».