Τα ζητήματα της πλευράς της προσφοράς βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο εν μέσω έλλειψης οικονομικών στοιχείων. Οι γεωπολιτικές εντάσεις παρέμειναν υποστηρικτικές στον τομέα της ενέργειας, ενώ στα μέταλλα συνεχίστηκε το κλείσιμο λόγω τιμών. Το αλουμίνιο οδήγησε τον κλάδο των βασικών μετάλλων σε άνοδο, καθώς τα ζητήματα της πλευράς της προσφοράς επανήλθαν στο επίκεντρο.

Το ελαφρύ μέταλλο σημείωσε ράλι μετά τις αναφορές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη ρωσική προμήθεια ενόψει της δεύτερης επετείου της εισβολής στην Ουκρανία. Το μέταλλο από τη Ρωσία έχει ξεφύγει από τις ευρείες κυρώσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο μπλοκάρει τους πολίτες από την εμπορία φυσικού μετάλλου από τη χώρα. Ενώ η LME έλαβε άδεια να συνεχίσει τις συναλλαγές, οι κίνδυνοι να μείνει στην κατοχή της ανεπιθύμητο μέταλλο από τη Ρωσία παραμένουν υψηλοί. Η τελευταία κίνηση αυξάνει περαιτέρω αυτόν τον κίνδυνο. Το υπόλοιπο σύμπλεγμα παρασύρθηκε από την κίνηση αυτή, με το πρόσφατο κλείσιμο επιχειρήσεων χαλκού, νικελίου και ψευδαργύρου να παρέχει επίσης κάποια στήριξη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα σημείωσαν άνοδο, καθώς το φάσμα της ισχυρότερης ζήτησης μετά τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους ενίσχυσε το κλίμα. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang ζήτησε περισσότερη αυστηρότητα και αποτελεσματικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς που καταποντίζεται. Η αγορά το εξέλαβε αυτό ως ένδειξη ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας. Αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από την αύξηση της προσφοράς, με τις εξαγωγές από την Αυστραλία και τη Βραζιλία να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο καθώς οι έμποροι περίμεναν τα βασικά οικονομικά στοιχεία που μπορεί να αποτελέσουν οδηγό για τις προοπτικές των επιτοκίων.Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, τις αιτήσεις ανεργίας και τα διαρκή αγαθά μπορεί να βοηθήσουν να υπάρξει κάποια σαφήνεια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το ρυθμό των μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων.

Η αδύναμη ζήτηση εν μέσω των συνεχιζόμενων κινδύνων προσφοράς κράτησε το αργό πετρέλαιο εγκλωβισμένο σε ένα στενό εύρος τιμών.Οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στη Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε πυραυλικές εγκαταστάσεις των Χούτι για να αποτρέψουν την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.Οι κίνδυνοι έχουν δει την άμεση διαφορά, όπου το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent του πρώτου μήνα διαπραγματεύεται με premium 0,48 USD/bbl έναντι του συμβολαίου του επόμενου μήνα.Η άνοδος των άμεσων τιμών περιορίστηκε από τις αναφορές ότι η Λιβύη επανέλαβε πλήρως τις εξαγωγές μετά την επανεκκίνηση του πετρελαϊκού πεδίου Sharara.Οι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ αρχίζουν επίσης να ανακάμπτουν με αργούς ρυθμούς από το πρόσφατο ψύχος που περιόρισε τις εργασίες στην περιοχή του σχιστολιθικού πετρελαίου της Βόρειας Ντακότα.

Οι τιμές spot του LNG της Βόρειας Ασίας υποχώρησαν στο χαμηλό έως μεσαίο εύρος των 9 USD/MMBtu εν μέσω προσδοκιών για χαμηλή ζήτηση το χειμώνα. Το πρόσφατο ξεπούλημα οδήγησε ορισμένους αγοραστές που είναι ευαίσθητοι στις τιμές να επιστρέψουν στην αγορά spot.Ωστόσο, οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν χαμηλοί.Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου σταθεροποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες έντονες πωλήσεις, καθώς οι έμποροι θεωρούν ότι η κίνηση ήταν υπερβολική. Η ζήτηση για φυσικό αέριο παραμένει χλιαρή εν μέσω υποτονικής οικονομικής ανάκαμψης. Επιπλέον, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι οι ασυνήθιστα ήπιες θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως τον Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση για θέρμανση είναι πιθανό να παραμείνει αδύναμη.