Η Rezolv Energy υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με το δίκτυο για τα αιολικά πάρκα Dunarea East & West, ένα έργο 600 MW στην κομητεία Constanța της Ρουμανίας. Το έργο αναπτύσσεται από τη Rezolv σε συνεργασία με τη Low Carbon. Το Dunarea East & West θα μοιράζονται το ίδιο σημείο σύνδεσης στο δίκτυο, το οποίο θα απαιτήσει την κατασκευή ενός νέου

υποσταθμού διασύνδεσης 400 kV για την τροφοδοσία της παραγόμενης ισχύος στο δίκτυο μεταφοράς.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου Dunarea, ενόψει της παροχής ενέργειας από το 2026.

Το Dunarea East & West θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και λειτουργήσει σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πρότυπα διακυβέρνησης (ESG).

Η καθαρή ενέργεια που παράγεται θα πωλείται σε εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Rezolv, η οποία ξεκίνησε πριν από 18 μήνες, διαθέτει ήδη πάνω από 2 GW καθαρής ενέργειας που προετοιμάζεται για κατασκευή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εκτός από το Dunarea East & West, τα έργα περιλαμβάνουν την Dama Solar στη δυτική Ρουμανία, η οποία, με ισχύ 1044 MW, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εγκαταστάσεις της Ευρώπης, το αιολικό πάρκο VIFOR ισχύος 450 MW στην επαρχία Buzau της Ρουμανίας και το St George, ένα ηλιακό έργο 229 MW στο βορρά. ανατολική Βουλγαρία.